Bendruomenių įtinklinimo projektas – vienijantis krašto bendruomenes

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-10-08 22:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šialės rajono Obelyno bendruomenės centras skaičiuoja tik antrus savo veiklos metus, bet tikrai gali pasidžiaugti bendruomenės narių iniciatyvumu ir aktyviu įsitraukimu į įvairius projektus. Obelyno bendruomenė dalyvavo „Prisijungusi Lietuva“ bendruomenių įtinklinimo projekte konkurse ir tapo viena iš laimėtojų, pristačiusi konkursui idėją: apjungti Upynos seniūnijoje veikiančias bendruomenes, verslo atstovus, amatininkus, ūkininkus ir kt., sukuriant svetainę „Karsuvosbendruomeniuatelje“. Pagrindinis šios idėjos tikslas, skatinti krašto bendruomenių bendradarbiavimą, norą dalytis gerąją patirtimi, naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis. Kadangi projekto idėja vienija keletą krašto bendruomenių projektas buvo pristatytas Upynos seniūnijos seniūnaičių ir bendruomenės pirmininkų sueigoje. Karšuvos krašto bendruomenių ateljė projekto įgyvendinimas pristatytas ir Obelyno vasaros palydų šventėje. Dėka įgyvendinto projekto Šilalės r. Upynos seniūnijoje esančios, Karšuvos krašto bendruomenės, galės burtis skaitmeninėje erdvėje ir naudotis jos teikiamomis galimybėmis. O svetainė http://karsuvosbendruomeniuatelje.lt/ dar vienas įrankis, įgalinantis bendruomenes būti kūrybiškomis ir išmaniomis.
Taip pat Obelyno bendruomenė kartu su biblioteka dalyvauja ir kitose projekto „Prisijungusi Lietuva“ organizuojamose iniciatyvose, vykdo skaitmeninio raštingumo mokymus gyventojams. Dalyvauja saugesnio interneto savaitės akcijose. Jaunieji bendruomenės nariai įsitraukia į E. skautų veiklą. O projekto „Prisijungusi Lietuva“ komanda bendruomenių šventėse pristato skaitmeninių edukacijų programas.
Apsijungusios bendruomenės dėkingos projektui „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė”, kuri vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt

Obelyno bendruomenės centro pirmininkė Silvijana Trijonaitienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN