Sulaikytas Radviliškio rajono gyventojas įtariamas neteisėtai disponavęs šaudmenimis

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-12 20:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenį, sukaupusį didelį kiekį nelegalių ginklų bei sprogmenų.
2020 m. spalio 8 d. Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai gavo informaciją, jog viename Radviliškio rajone esančiame kaime, vyras, gimęs 1954 m., neteisėtai disponuoja šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis. Pareigūnai nedelsiant ėmėsi veiksmų – gautos informacijos tikslinimas Kelmės rajono policijos komisariato tyrėjus atvedė į Radviliškio rajone, Pašušvio kaime, esančią sodybą.
Tą pačią dieną, tęsiant paieškos darbus sodyboje, pas 66-erių metų vyrą buvo rasti ir paimti antrojo pasaulio karo laikų aprūdiją įvairūs ginklai, tarp kurių „Mosin Nagant“ karabinas su buože bei durklu ant ginklo, du šaunamųjų ginklų vamzdžiai, medžiaginis diržas, kuriame buvo rasti 152 vienetai šovinių, šaunamasis ginklas, panašus į kulkosvaidį, kardas bei dvi rankinės granatos be sprogdiklių, kurias išsivežė Lietuvos policijos AOR ARAS pareigūnai.
Vyras, įtariamas nelegaliai laikęs ginklus, pareigūnams teigė ir aiškino, kad ginklai su šaudmenimis pas jį yra be tikslo jais disponuoti ar juos platinti, jis pats yra kolekcionierius ir visus šiuos karo laikų daiktus rado naudodamasis metalo ieškiklio pagalba.
Radviliškio rajono gyventojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Asmuo, kuris neturėdamas leidimo, neteisėtas disponavo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis yra traukiamas baudžiamojon atsakomybėn pagal LR BK 253 str. 2 d. Tas, kas neturėdamas leidimo pagamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų.



Atstovė spaudai Greta Frajerytė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN