Šiaulių pareigūnai demaskavo „greitosios pagalbos“ tašką Kuršėnuose

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-27 07:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Ankstų spalio 21-osios rytą Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai Kuršėnuose surengė operaciją, kurios metu pričiupo „greitąją pagalbą“ namine degtine drebulio purtomiems klientams teikiančius „gyduolius“.
Prie Daugėlių gatvėje esančio daugiabučio namo pareigūnai atvyko anksti ir jau septintą valandą užfiksavo į laiptinę, kurioje, įtariama, buvo vykdoma nelegali prekyba „naminuke“, traukiantį vyruką. Po kurio laiko išėjusį kuršėniškį tyrėjai sulaikė ir pas jį rado 0,2 l talpos stiklinį buteliuką su „vaistais“, kurie skleidė specifinį naminės degtinės kvapą. Vyras nurodė, kur tą skystimėlį nusipirko. Pirkėjas dievagojosi, kad naminės degtinės reikėjo būtinai, nes jautėsi labai blogai, kadangi vakar gėrė.
„Žinojau, kad nelegalu, pirkau todėl, kad reikėjo atsigauti, nes parduotuvėje be 10 val. nebūčiau gavęs atsigauti, o krūtinėje – skausmas… - aiškino sulaikytasis.
Vos spėję išsiskirti su šiuo „ligoniu“, pareigūnai pamatė jau kitą, traukiantį į tą pačią laiptinę. Šis buvo sulaikytas, išeinantis pro duris. „Vaistus“ jis buvo suvartojęs vietoje, nes tokia galimybė buvo sudaryta. Patekę į „greitosios pagalbos“ buto vidų, pareigūnai rado sugraduotas stiklines, į kurias buvo pilamas kliento pageidaujamas kiekis vartoti vietoje.
Kol pareigūnai bute darė kratą, sutartiniu ženklu į duris pasibeldė dar septyni „ligoniai“. Pareigūnų pasirodymas tarpduryje juos labai nuvildavo. Ir tik tada, kai prie daugiabučio privažiavo policijos automobilis, klientai išsilakstė ir į duris nebesibeldė.
Pareigūnai pas čia gyvenančią 64 metų moterį ir 52 metų jos sugyventinį rado apie 20 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą, bei 33 pakelius cigarečių FEST, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis.
Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymo ir realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo ir laikymo – administracinė teisena.
Buto šeimininkė dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymo ir realizavimo jau teista anksčiau.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN