Nuo lapkričio pradžios pradeda galioti Kelių eismo taisyklių sezoniniai reikalavimai: būtinos žieminės padangos ir mažesnis greitis

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-11-04 18:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Pareigūnai primena, kad nuo lapkričio pradžios pradeda galioti Kelių eismo taisyklių sezoniniai reikalavimai:
• Leistinas važiavimo greitis: lapkričio–kovo mėnesiais ne gyvenvietėse lengvaisiais automobiliais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu.
• Nuo lapkričio 10 d. (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, ir priekabas su vasarinėmis padangomis.
• Mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.
• Su dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 d. (iki balandžio 10 d.). Naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas – baltas lygiakraštis trikampis su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje.
• Naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis (M1 klasės transporto priemonės) (nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d.) – ne mažesnis kaip 3,0 mm.
Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad tamsiu paros metu, važiavimo ir eismo sąlygas sunkina lietus, rūkas, šlapdriba bei slidi kelio danga, todėl labai svarbu, kad tinkamai veiktų transporto priemonės stabdžiai, stiklo valytuvai, būtų sureguliuotos žibintų šviesos.
Ilgėjant vakarams nepamirškite užsidėti atšvaito. Šis paprastas atributas gali išgelbėti ne vieną gyvybę.
Prašome vairuotojų atsakingai elgtis kelyje – pasirinkti saugų greitį, gerai įvertinti eismo sąlygas ir kelio dangą.
Būkite saugūs ir nepamirškite atšvaito!



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN