Kontrabandininkų nesulaiko net ir šalyje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-01-06 22:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skiria ypatingą dėmesį teisės pažeidimams, susijusiems su neteisėta akcizais apmokestinamų prekių apyvarta.
Tauragės aps. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnai operatyviai reaguodami ir tikrindami turimą informaciją, Raseinių rajone, užkardė neteisėtą kontrabandinių cigarečių prekybą ir sulaikė tris su šia nelegalia prekyba susijusius asmenis.
Nustatyta, kad 2021 m. sausio 5 d. apie 9.00 val. Tauragės gyventojas, gim. 1969 m., iš Vilniaus gyventojos, gim. 1977 m., įsigijo 9 000 pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ“. Netrukus vyriškis šias kontrabandines cigaretes bandė perparduoti vyriškiui, gim. 1975 m., iš Šiaulių ir taip greitai pasipelnyti, tačiau šiam sandoriui įvykti sutrukdė netikėtai pasirodę policijos pareigūnai.
Minėtų asmenų automobiliuose „Toyota Avensis“ ir „Audi A6“ sukrautų cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto pavyzdžio banderolėmis, vertė 31 950 eurų.
Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199(2) str. 2 d. Asmenims gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.
Šių asmenų atžvilgiu bus taikoma ir administracinė atsakomybė dėl karantino sąlygų nesilaikymo - nebūtinasis judėjimas tarp savivaldybių.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė
Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN