Ar laikomasi karantino reikalavimų Klaipėdos policijos pareigūnai tikrina ne tik krante, bet ir vandenyje

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-01-06 22:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Sausio 5-osios popietę Klaipėdos m. PK ir 2-ojo Veiklos skyriaus Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai vykdė priemonę uosto akvatorijoje – tikrino ar pramoginių laivelių laivavedžiai yra blaivūs, ar laikosi visų laivybos saugumo reikalavimų. Tačiau didžiausias dėmesys buvo skirtas patikrinti, ar daugiausia stintų žvejoti plaukiantys žmonės laikosi karantino reikalavimų.

Pareigūnai patikrino apie 20 laivelių. Dėl karantino reikalavimų pažeidimų, pagal LR ANK 45 str. 4d., buvo pradėtos 7 administracinės teisenos – laivuose buvo iš kitų savivaldybių atvykusių žmonių, arba vienu laivu plaukė asmenys iš kelių šeimų ūkių. Dar 4 administracinės teisenos dėl karantino sąlygų pažeidimų buvo pradėtos, patikrinus žvejojusius krante. Visi pažeidimai užfiksuoti Malkų įlankos ribose.

Policijos pareigūnai ragina paisyti karantino ir saugaus elgesio vandenyje taisyklių, o priemones tam kontroliuoti žada rengti nuolat.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN