Domėtasi daugiabučių namų kvartalų statybomis Šilalėje

Naujienos: Savivalda , 2021-03-04 23:05
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Praėjusių metų pabaigoje Šilalės rajono savivaldybė skelbė informaciją apie tai, kad ieško investuotojų, kurie pasinaudotų galimybe Šilalėje tarp Aušros bei Vytauto Didžiojo gatvių statyti daugiabučių namų kvartalą. Šiandien, kovo 4 d., į susitikimą su meru Algirdu Meiženiu, jo pavaduotoju Tadu Bartkumi, administracijos direktoriumi Valdemaru Jasevičiumi, jo pavaduotoju Osvaldu Šarmavičiumi ir Investicijų ir statybos skyriaus vedėju Martynu Remeikiu atvyko statybų galimybėmis besidomintis galimas investuotojas. Susitikimo metu kalbėta apie daugiabučių namų statybą ir jų poreikį Šilalės rajone.



Kaip teigė savivaldybės vadovai, Šilalėje didelės butų pardavimo kainos, jos vejasi didžiųjų miestų butų pardavimo kainas, didelės ir nuomos kainos. Tokia situacija susiklostė todėl, kad nuo nepriklausomybės laikų mieste nepastatytas nė vienas daugiabutis, išskyrus socialiniams būstams skirtą pastatą. Tikėtina, kad atsiradus naujų daugiabučių su patrauklia infrastruktūra daugiau jaunų šeimų pasinaudotų finansine paskata pirmajam būstui Šilalėje įsigyti.

Potencialo daugiabučių statybai mato ir į susitikimą atvykęs svečias. Jis vadovams pasakojo, jog į pagalbą pasitelkdamas darbuotojus iš Šilalės rajono, statytų 2–3 kambarių butus, svarstytų viršutiniame aukšte įrengti didesnius butus su terasomis, visą teritoriją aptverti, kad būtų kuriamas mažos ir jaukios bendrijos įvaizdis.

Po pasitarimo vykta apžiūrėti vietos, kurioje suformuoti sklypai daugiabučių gyvenamųjų namų statybai.

Šilalės rajono savivaldybė dar nėra paskelbusi konkurso daugiabučių namų statybai, tačiau tai ketina atlikti artimiausiu metu.



Veiklos administravimo skyriaus
Atstovė spaudai Rūta Budrė

šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Dometasi-daugiabuciu-namu-kvartalu-statybomis-silaleje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN