Šaldytos mėsos produkcija prekiaujanti įmonė įtariama apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-03-23 18:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdoje ir Kaune didmeninę prekybą šaldytais maisto produktais vykdančios įmonės apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir žinomai neteisingų duomenų apie įmonės pajamas, pelną ar turtą pateikimo.

Įtariama, kad įmonės atsakingo asmens nurodymu, pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, įtraukiant į nusikalstamas veikas įmonės darbuotojus, siekiant išvengti mokesčių, tyčia nurodyta į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukti dalies iš Lenkijos Respublikos įmonių įsigytos šaldytos (kebabų) mėsos produkcijos, kadangi Lenkijos tiekėjai, dvišaliu įmonių vadovų susitarimu, dalį šaldytos produkcijos galimai į Lietuvos Respubliką atveždavo be apskaitos dokumentų (sąskaitų faktūrų), įtariama, jog vėliau minėta šaldytos mėsos produkcija būdavo parduodama Lietuvoje veikiančioms viešojo maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, o gautos piniginės lėšos galėjo būti neapskaitomos buhalterinėje apskaitoje.

2021-03-18 Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje, siekiant surasti tyrimui reikšmingus dokumentus ir buhalterinėje apskaitoje neapskaitytus pinigus, įmonių patalpose, įtariamųjų asmenų gyvenamosios vietose, automobiliuose ir prekybos vietose buvo atliktos 26 kratos, 14 iš jų – Klaipėdos apskrityje, gyvenamosiose ir įmonių patalpose. Kratų metu rasti ir paimti įvairūs buhalterinės apskaitos dokumentai, kompiuterinės laikmenos ir 234 940,25 eurų grynaisiais pinigais, bei kiti tyrimui svarbūs daiktai. Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno apskr. vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnų.

Tyrimo metu nustatyti šeši, kaip įtariama, nusikalstamas veikas padarę asmenys, kuriems įteikti pranešimai apie įtarimus, paskirtos kardomosios priemonės.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN