Po dešimtmečio slapstymosi užsienyje į Lietuvą parvežta sukčiuvienė belangės neišvengė

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-05-14 19:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Nuteistoji, kaltinamoji ir įtariamoji - trys viename. Ir visa tai apie vieną žmogų – 66 metų Aldoną Bulyginienę, kurią gegužės 6 d. iš Belgijos į gimtinę parskraidino Šiaulių apskrities policijos pareigūnai. Po dešimtmečio slapstymosi nuo teisėsaugos etatinė sukčiuvienė turės atlikti 2010 metais teismo paskirtą vienerių metų ir 7 mėnesių bausmę už Pakruojyje įvykdytą sukčiavimą, išklausyti teismo nuosprendį dar už keletą sukčiavimo atvejų Šiaulių apskrityje ir susipažinti su jai pareikštais įtarimais ikiteisminiame tyrime dėl sukčiavimo savo giminaitės atžvilgiu.

2010 metais Pakruojo rajono apylinkės teismas už sukčiavimą ją teisė jau aštuntą kartą. A.Bulyginienė tada į apgaulės voratinklį buvo įpainiojusi Lygumų miestelio senjorę. Apsilankiusi pas ją, šiaulietė prisistatė draudimo agente ir pasiūlė apsidrausti, kad ateityje nereikėtų mokėti nei už gydymą, nei už vaistus. Draudimas turėjo kainuoti 1000 litų. Kai senolė padejavo, kad teturinti 500 litų, „agentė“ sutiko ją „apdrausti“ ir už tokią sumą. Šiaulietė, pasiėmusi pinigėlius, išėjo, žadėdama po poros dienų atnešti draudimo sutartį. Senjorė, apsidžiaugusi tokiu „sėkmingu sandoriu“, apie jį suskubo papasakoti savo kaimynėms, kurios iš karto suprato, kad Lygumų gyventoja bus patekusi į sukčiuvienės pinkles. Nepaisant to, kad po kurio laiko A.Bulyginienė moteriai pinigus grąžino ir jos atsiprašė, jai vis tiek teko stoti prieš teismą.

2010 metais Šiaulių policiją pasiekė informacija, susijusi su nauju A.Bulyginienės sukčiavimu. Šįkart jos auka tapo sesers anūkė. Tuo metu pas seserį Šiaulių rajone, Meškuičiuose, gyvenusi šiaulietė laisvai galėjo prieiti prie visų namuose buvusių dokumentų ir tuo pasinaudojo. Radusi tuose pačiuose namuose gyvenusios19-metės sesers anūkės banko kortelę ir šios elektroninės mokėjimo priemonės naudotojo tapatybės patvirtinimo duomenis (PIN kodą, slaptažodį, identifikavimo kodus), ji iš įvairių greituosius kreditus teikiančių bendrovių merginos vardu ėmė greituosius kreditus. Yla iš maišo išlindo, kai 19-metė gavo pirmąjį įspėjimo laišką dėl negrąžinamo kredito.

Tuo metu teismuose dėl A.Bulyginienės įvykdytų sukčiavimų nagrinėjimo laukė dar keletas bylų. Ir tada sukčiuvienė, matydama, kad jai gresia atsidurti už grotų, nutarė sprukti į užsienį. Tačiau net ir po 10 metų teisingumas moterį pasivijo. Šiaulių pareigūnai, bendradarbiaudami su užsienio kolegomis, ją surado Belgijoje. Kadangi per ilgą gyvenimo užsienyje laikotarpį jos asmens tapatybės dokumentai buvo pasibaigę galioti, tai moteris Belgijoje gyveno su suklastota asmens tapatybės kortele, prisidengdama kito asmens duomenimis.

Šiuo metu A.Bulyginienė yra mėnesiui suimta. Gegužės 7 d. jai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, svetimu vardu imant greituosius keditus, ir artimiausiu metu ji iškeliaus į pataisos namus atlikti Pakruojo rajono apylinkės teismo paskirtos vienerių metų ir 7 mėnesių bausmės už senolės apgavystę.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN