Saugaus eismo renginiai Obelyne

Naujienos: Švietimas , 2021-05-18 20:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Vykdant projektą „Eismo saugumas bendruomenėse“, Obelyno bendruomenė gegužės mėnesį suorganizavo net keletą renginių, kuriuose, kaip aktyviausi projekto partneriai dalyvavo Šilalės r. Obelyno pagrindinės mokyklos bendruomenė. Piešinių parodoje „Būkime saugūs kelyje“ dalyvavo šios mokyklos pirmų- ketvirtų klasių mokiniai, mokinius parodai ruošė mokytojos: Jolanta Aurylienė, Alina Dabulskienė, Birutė Zdanavičienė. Projekto dalyviai parodai pateikė net 26 darbelius eismo saugumo tema. Mokiniai ne tik piešė piešinius, bet kartu prisiminė ir saugaus eismo taisykles, skaitydami knygelę „Mano kelionė mokykliniu autobusu“. Piešiniai eksponuojami lauko parodoje prie Obelyno bendruomenės, taip pat ši paroda pristatyta ir virtualiai . Parodos dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanėlės – atšvaitai, kuriuos parūpino projekto rengėjai - Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Dar vienas renginys į kurį kvietė jau tradiciniai eismo saugumo projekto personažai „Ežiukas ir Varliukas“, skubėjo jauniausieji Obelyno pagrindinės mokyklos, ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės vaikai . Renginys „Pakartok KET linksmai ir kelyje elkis atidžiai“, kuriame buvo gausu įvairių žaidybinių užduočių, saugaus eismo tema, vyko lauke su projekto personažais Ežiuku ir Varliuku. Patys mažiausieji projekto dalyviai džiaugsmingai sutiko Ežiuką ir Varliuką, ir kartu prisiminė pagrindines saugaus eismo taisykles. Kadangi Ežiukas po žiemos miego, nusipirko dviratį, tai vaikai jį perspėjo, kokios būtinos saugumo taisyklės, nes Ežiukas atvažiavo be liemenės ir be šalmo. Tad Varliukas visiems renginio dalyviams išdalijo šviesą atspindinčias liemenes ir visi kartu leidosi atlikti smagių užduočių. Prisiminė kaip saugiai eiti per pėsčiųjų perėją, kaip elgtis mokykliniame autobuse. Taip pat skaitė paveikslėlių knygelę „Mano šviesoforas“ ir net važinėjosi traukinuku.



Informaciją parengė S. Trijonaitienė
Foto Inga Čiarienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN