50 000 kraujo mėginių analize moksliškai pagrįstas Q10 ir seleno poveikis

Naujienos: Mokslas , 2021-07-26 19:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Kruopščiai suplanuoti ir gerai atlikti tyrimai naudingi kaip dokumentiniai įrodymai, kad maistinė medžiaga absorbuojama į kraują ir daro poveikį organizmui. Tokio pobūdžio dokumentacija taip pat yra savotiška garantija, kad vartotojai nešvaisto pinigų nenaudingiems produktams įsigyti. Vienas geriausių pavyzdžių yra švedų atliktas „KiSel-10“ tyrimas.

Mes, maisto papildų gamintojai, neabejodami galime teigti, kad mūsų produktai geresni negu konkurentų. Vartotojai niekaip negali sužinoti, ar tai, ką mes tvirtiname, yra tiesa.

Vis dėlto, dviejų „Pharma Nord“ plačiausiai pardavinėjamų produktų „SelenoPrecise“ ir „Bio-Quinon Q10“ dokumentacija išties solidi. Minėti produktai naudoti daugiau negu 150 klinikinių tyrimų, tad vartotojai gali būti tikri, kad organizmas juos įsisavina ir kad jie veikia, kaip numatyta. Vis dėlto, joks tyrimas neprilygsta neseniai Švedijos mokslininkų pristatytam darbui.


Selenas ir Q10 pagerina gyvenimo kokybę

Švedijos mokslininkai paskelbė tyrimą, kuris mums yra ypač įdomus ir itin svarbus. Šis tyrimas, oficialiai vadinamas „KiSel-10“, 2013 m. buvo paskelbtas reprezentatyviame mokslo žurnale „International Journal of Cardiology“.

Tyrimą atliko Linšiopingo universitetinės ligoninės ir Stokholmo Karolinska instituto bei kitų vietovių mokslininkai. Tyrime, įrodančiame, kad ketverius metus kasdien vartojant mūsų seleno mieles ir Q10, įvairiais aspektais pagerėja gyvenimo kokybė, dalyvavo 443 vyresnio amžiaus iš pažiūros sveiki vyrai ir moterys.


50 000 kraujo mėginių negali meluoti

Tyrimo laikotarpiu tam tikrais vienodais laiko tarpais mokslininkai imdavo tyrimo dalyvių kraujo mėginius. Galiausiai jų surinkta daugiau negu 50 000. Minėti mėginiai neabejotinai parodė, kad seleno ir kofermento Q10 papildai buvo gerai įsisavinti. Nereikia nė minėti, kad įsisavinimas ypač svarbus produkto poveikiui.

Mokslininkams taip pat pavyko įvertinti abiejų minėtų produktų poveikį ultragarso priemonėmis ir kitais matavimo metodais. Štai čia ir prasideda visas įdomumas. Paskelbus „KiSel-10“ tyrimo rezultatus, mokslininkai nusprendė atidžiau pažvelgti į surinktus kraujo mėginius ir išsamiai ištirti seleno ir kofermento Q10 poveikį organizmui.


Poveikį parodo žymenys

Paaiškėjo, kad surinktieji kraujo mėginiai buvo tikras naudingos informacijos lobynas. Žmogaus kraujyje yra daugybė skirtingų biologinių žymenų. Jie pateikia naudingos informacijos apie mūsų sveikatos būklę. Žymenys yra tarsi „pirštų atspaudai“, kuriuos galima panaudoti įvairioms sveikatos būklėms nustatyti.

Jei kažkas negerai, įvairių biožymenų rodikliai paprastai padidėja. Švedų mokslininkų komanda kruopščiai išanalizavo turimus kraujo mėginius, norėdami įvertinti tam tikrų žymenų reakciją į seleno ir kofermento Q10 papildų vartojimą. Šio milžiniško darbo pagrindu atlikta dar 19 papildomų dalinių tyrimų ir visų jų duomenys buvo publikuoti.


Tvirtas produktų įsisavinimo įrodymas

Švedų tyrimas įspūdingas tuo, kad jis išties išsamus. Dokumentais patvirtintas ne tik produktų absorbavimas ir poveikis, tačiau įvairių žymenų rodiklių pokyčiais faktiškai atskleistas išsamus minėtų preparatų poveikio organizmui vaizdas.

Absorbavimo ir poveikio derinys vadinamas įsisavinimu. Švedijos mokslininkams atlikus visapusį darbą pateikta tvirtų įrodymų, kad „SelenoPrecise“ ir „Bio-Quinon Q10“ yra itin gerai įsisavinami produktai.


Išsamesnės informacijos apie abu preparatus ieškokite čia (nuoroda):
https://www.pharmanord.lt/produktai/details/bio-quinone-q10-gold-100
https://www.pharmanord.lt/produktai/details/bio-selenium-zinc


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN