Cirkus kelyje krėtęs ir policijos automobilį taranavęs girtas pakruojietis apsiramino tik areštinėje (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-09-02 18:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pakruojo r.

Net nespėjęs įgyti vairuotojo pažymėjimo, tačiau sugebėjęs jį jau prarasti 27 metų Pakruojo rajono gyventojas rugpjūčio 27 d. savo rajono keliuose automobiliu surengė pasilinksminimą, kuris baigėsi areštinėje. Pakruojiškiui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad vairavo būdamas vidutinio girtumo. Kuo būtų pasibaigęs jo vojažas, jei ne pastabūs policijos pareigūnai, sunku prognozuoti.
Tądien Pakruojo rajone dirbusių Šiaulių apskrities Kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesį atkreipė vienoje Pakruojo miesto degalinėje įtartinai manevruojantis automobilis. Nutarę patikrinti vairuotojo blaivumą, pareigūnai nusekė paskui į užmiestį pasukusią transporto priemonę ir, įsijungę garso bei šviesos signalus, pareikalavo ją sustabdyti. Automobilis sustojo, tačiau, kai pareigūnas ėmė artėti link jo, vėl pajudėjo. Važiuodami paskui, pareigūnai per garsiakalbį ne kartą išsakė reikalavimą sustoti ir jiems pasirodė, kad vairuotojas suprato. Automobilis sustojo, tik...vidury kelio, o po to vairuotojas įjungė atbulinės eigos pavarą ir persekiojamas automobilis trenkėsi į policijos tarnybinio automobilio priekį, jį apgadindamas. Kai policijos pareigūnai prišoko prie bėglio, reikalaudami išlipti, šio vairuojamas automobilis vėl rovė į priekį ir dideliu greičiu nuvažiavo link Klovainių. Šiame miestelyje vairuotojas teikėsi sustoti, tačiau iš automobilio išlipti atsisakė. Reikalavimą įvykdė tik po įspėjimo panaudoti elektros impulsinį prietaisą. Vyras koneveikė pareigūnus, jiems priešinosi, tad teko surakinti antrankiais. Bėglys nenusiramino ir pasodintas į tarnybinį automobilį – kojomis spardė automobilio langą, tad teko jį tramdyti ašarinėmis dujomis.
Sulaikytasis pasirodė pareigūnams gerai pažįstamas Pakruojo rajono gyventojas, kuris teisės vairuoti nėra įgijęs, tačiau prie automobilio vairo sulaikomas ne pirmą kartą. O 2019 metų vasarį Pakruojyje jis vairavo ne tik neturėdamas tam teisės, bet dar ir neblaivus. Tąkart jam buvo nustatytas 0,76 prom. girtumas. Už tai skirta 1150 eurų bauda ir trims metams atimta teisė vairuoti. Tai reiškia, kad per artimiausius trejus metus vyras negalės įsigyti vairuotojo pažymėjimo, net jei ir sugalvotų tai padaryti.
Šįkart pakruojietis irgi atrodė neblaivus. Tikrintis girtumą jis iš pradžių atsisakė, na, o kai persigalvojo, alkoholio matuoklis parodė 2.02 prom. girtumą. Kadangi vyras vairavo, būdamas vidutinio girtumo, jis atsidūrė areštinėje ir jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Na, o dėl to, kad nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, jam pradėta administracinė teisena.
Administracinė teisena pradėta ir kartu važiavusiam automobilio keleiviui, taip pat Pakruojo rajono gyventojui. 56 metų vyrui buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,8 prom. Iš automobilio jį teko iškrapštyti taip pat jėga. Pareigūnams jis negailėjo necenzūrinių žodžių. Būtent už tai, kad įvairiais žodžiais išplūdo statutinius valstybės tarnautojus, juos pažemindamas, vyrui ir pradėta administracinė byla.


Video medžiaga:


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN