Projekto „Aplink ratu du kartus“ apibendrinimas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-10-08 00:08
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Fizinis aktyvumas – vienas svarbiausių gyvensenos veiksnių, stiprinančių fizinį pajėgumą, sveikatą ir didinančių gyvenimo įvairovę. VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ (toliau – Įstaiga) bendruomenė, įgyvendindama Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamą projektą „Aplink ratu du kartus“, patyrė daug teigiamų emocijų, kurios dar ilgai išliks atmintyje.

Projekto įgyvendinimo metu buvo organizuojami tęstiniai fizinio aktyvumo skatinimo (mankštos ant lauko treniruoklių ir šiaurietiško ėjimo) ir hipoterapijos veiklos. Vos tik atšilus orams, Įstaigos lankytojai visus sutiktus žmones kvietė mankštintis ant Pavenčiuose įrengtų lauko treniruoklių. Juk sportuojantis žmogus geriau sugeba valdyti savo kūną, todėl sėkmingiau prisitaiko prie gyvenimo aplinkybių. Rugpjūčio 16 d. – rugsėjo 1 d. Kurtuvėnų dvaro žirgyne vyko šeši hipoterapijos užsiėmimai su Neįgaliųjų jojimo asociacijos licencijuota kineziterapeute-hipoterapeute Jurgita Rutkiene. Žirgas, kaip gyva būtybė, gali natūraliai stimuliuoti ne tik judėjimo centrus, bet ir suteikti gerų emocijų. Užsiėmimai buvo kupini neišdildomų įspūdžių, teigiamų emocijų, pozityvių minčių, kurias kaskart paslaugų gavėjai parsiveždavo atgal į Įstaigą.

Pasibaigus vasarai, rugsėjo 16 d. ir spalio 5 d., Įstaigos bendruomenė savo sveikatą stiprino šiaurietiško ėjimo pamokose, kurias organizavo Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Lina Norkienė ir Viktorija Strazdinienė. Šis aktyvaus laisvalaikio leidimo būdas pasirinktas dėl to, kad jį galima pritaikyti bet kokio amžiaus žmonėms, nepriklausomai nuo jų fizinės būklės. Šalia Įstaigos esančiame kiemelyje, projekto dalyviai, besigrožėdami rudenėjančia gamta, prisiminė šiaurietiško ėjimo teoriją, techninius aspektus, mokėsi kaip taisyklingai eiti ir kvėpuoti, naudojant specialias lazdas. Dalyvavę asmenys atskleidė, kad po jų jautėsi atsipalaidavę, žvalesni ir pakilios nuotaikos.

Įstaigos lankytojai ir darbuotojai - sveikos aplinkos kūrimo iniciatoriai ir organizatoriai – viso projekto metu stengėsi puoselėti ne tik savo sveikatą, bet ir skatino tai daryti savo aplinkinius. Apibendrinat galima teigti, kad projektas buvo įvairiapusiškai naudingas - ne tik stiprino sveikatą, bet ir suteikė laimės. O kaip teigia rašytojas I. Turgenevas „Laimė – kaip sveikata: jeigu jos nepastebi, vadinasi, ji yra“.

Direktorės pavaduotoja soc. reikalams Renata Kačkienė ir
užimtumo specialistė Živilė Rimeikienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN