Senelių atminimui – išpuoselėta sodyba

Naujienos: Savivalda , 2021-10-29 16:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Saulėtą spalio 29 dienos popietę Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis su gėlėmis, atminimo lentele ir padėka užsuko į dirkintiškių Jelenos ir Renaldo Zobėlų sodybą. Ši sodyba iš komisijai pasiūlytų gražiai tvarkomų sodybų gyvenvietėje išrinkta šiais metais gražiausiai tvarkoma sodyba gyvenvietėje.

Šios sodybos atsiradimo priešistorė siekia Renaldo senelių laikus. Čia, kaip pasakojo sodybos šeimininkas, jo gimtinė, kur prabėgo nemažai jo nuostabių vaikystės akimirkų. Šioje vietoje, kur jie su žmona Jelena pasistatė namus, kažkada augo bulvės, morkos ir kitos daržovės. O didelio tvenkinio vietoje buvo apaugusi krūmais pelkė. Renaldui su tėčiu teko nemažai paplušėti, kol iškirto krūmynus.

Įsikūrimas senelių žemėje prasidėjo nuo namo statybos, o tik po to atėjo eilė aplinkai. Pirmieji nupirkti augalai buvo pušelės, kai kurias jų Zobėlai augina vazonuose ir žiemai suneša į terasą. Žiemoja terasoje ir vienmetės gėlės, kurios kitais metais vėl pražysta ir džiugina savo žiedais. Gėlių priežiūra ir medelių karpymas bei formavimas – Jelenos rūpestis. Renaldui atitenka laistymo ir žolynų priežiūros darbai. Karštą vasarą teko laistyti ir lapuočius medžius, nes vandeningas sluoksnis gana giliai – trijų metrų gylyje.

Ąžuolai liko kaip atminimas apie senelius, po jais, kaip ir tada, dar vis dygsta baravykai. Žiemą zuikiai sugeba prasibrauti pro kruopščiai tankinamą tvorą ir vartus ir apgraužia obelis. Dažną rytą šeimininkus džiugina stirnų draugija.

Labai daug kruopštaus ir atkaklaus darbo įdėta į tikrai nemažos sodybos teritorijos puoselėjimą. Savo pavyzdžiu tokių sodybų šeimininkai ir kitus užkrečia kurti ir puoselėti grožį.


Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2021/10/seneliu-atminimui-ispuoseleta-sodyba/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN