Ilgąjį savaitgalį – gausios policijos pareigūnų pajėgos

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-10-29 17:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis lankyti artimųjų kapų skuba daugelis gyventojų. Todėl artėjant ilgajam savaitgaliui natūralu, kad visuose šalies keliuose transporto priemonių srautai bus gerokai intensyvesni. Policija įspėja eismo dalyvius – keliuose prasidėjo pavojingas eismui laikas, nes rudeniški orai keičia važiavimo sąlygas, tamsusis paros metas prasideda anksčiau, matomumą blogina krituliai. Šiomis dienomis vienas svarbiausių veiksnių, padėsiančių patirti kuo mažiau nepatogumų – tolerancija, mandagumas ir pakantumas vieni kitų atžvilgiu.

Spalio 29 – lapkričio 2 dienomis, Telšių apskr. VPK pareigūnai, siekdami tinkamai užtikrinti eismo dalyvių saugumą, viešąją tvarką, teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų prevenciją, skirs papildomas policijos pareigūnų pajėgas. Pareigūnai tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu vykdys prevencines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams išsiaiškinti, greičio ir vairuotojų, vairuojančių dviračius bei elektrinius paspirtukus, kontrolei. Organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų (išvažiavimų) į jas. Sustiprintas patruliavimas bus vykdomas ir masinio lankymo vietose, patruliavimo maršrutai bus nukreipiami į tas vietas, kuriose dažniausiai įvyksta teisės pažeidimai. Tam skirtos maksimalios policijos pareigūnų pajėgos, o aplinką prie kapinių stebėti padės ir policijos rėmėjai.

Policija prašo gyventojų sąmoningumo ir supratimo – išvykdami iš namų ilgesniam laikui, nepamirškite pasirūpinti savo turto saugumu. Šventinėmis dienomis gali padaugėti vagysčių iš be priežiūros paliktų gyvenamųjų namų, butų, transporto priemonių. Pareigūnai primena, kad žmonės, palikdami automobilį nors ir trumpam, visada patikrintų, ar įjungta ir patikimai veikia apsaugos sistema. Rankines, automobilio dokumentus, kitus vertingus daiktus visada rekomenduojama pasiimti su savimi, nepalikti jų automobilyje.

Policija akcentuoja abipusę vairuotojų ir pėsčiųjų atsakomybę dėl saugaus dalyvavimo eisme: vairuotojai turi laikytis jiems privalomų reikalavimų pėsčiųjų atžvilgiu, o pėstieji turi vykdyti jiems nustatytas pareigas. Pėstieji, norėdami užtikrinti savo saugumą ir matomumą, turėtų laikytis nustatytų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, judėti pėsčiųjų takais, šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, o per gatvę ar kelią eiti tik tam leistinose vietose, gerai įsitikinę, kad tai daryti yra saugu. Vairuotojams ypatingo atidumo priemonių būtina imtis vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji – gyvenvietėse, prie pėsčiųjų perėjų, gyvenamųjų namų kiemuose ir kitur. Svarbu, kad eismo dalyviai papildomo dėmesio skirtų savo matomumui kelyje užtikrinti, segėtų kitiems eismo dalyviams matomus atšvaitus, dėvėtų ryškiaspalvius drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Iki vėlaus vakaro keliuose ir prie kapinių patruliuosiantys policijos pareigūnai sieks užtikrinti sklandžias ir saugias dienas gyventojams, padėsiančias išvengiant nepatogumų ar incidentų keliuose. Tikimės, kad bendrų pastangų dėka įvyks mažiau eismo nelaimių, pavyks apsaugoti žmonių gyvybes ir jų turtą.

Policija linki saugių kelionių ir ramių švenčių!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN