Jėga paauklėti Šiaulių rajono gyventoją sumaniusiems akmeniškiams teko stoti prieš teismą

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-11-09 19:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Auklėjimas smurtu - visada bevaisis ir baigiasi baudžiamosiomis priemonėmis jį taikantiems asmenis. Tą suprato, tik, deja, pavbėluotai, trys - 26, 29 ir 34 metų Naujosios Akmenės gyventojai, šių metų kovo 7-osios vakare siautėję Šiaulių rajone ir kumščiais, kardu bei oriniu pistoletu auklėję savo pažįstamos merginos brolį. Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų sprendimu „auklėtojams“ savo elgesį teko apmąstyti už grotų.

Šiaulių rajone, Amalių kaime, gyvenančio vaikino vienkiemį akmeniškiai pasiekė savo pažįstamo automobiliu. Atvykėlių sukeltas triukšmas pažadino sodybos gyventojus. Nepažįstami asmenys ratais ėjo apie kieme šeimininkų stovinčią BMW. Kadangi atvykėlių buvo keletas, o sodybos šeimininkas - tik su sugyventine, pastarieji išsigandę telefonu pasikvietė netoliese gyvenantį draugą. Šis pribuvo akimirksniu ir, pamatęs kieme prasidėjusį susidorojimą su iš namo lauk išėjusiu draugu, stojo jo ginti. Iš vieno atvykėlių jis atėmė kardą, kuriuo šis užsimojo ir norėjo trenkti kito atvykėlio kumščiais smūgiuojamam sodybos šeimininkui per galvą. Trečias nekviestas svečias abu Šiaulių rajono gyventojus pavaišino pneumatinio pistoleto šūviais. Medikai vėliau abiem konstatavo nežymius sveikatos sutrikdymus. Pavykus pasprukti nuo užpuolikų, sodybos šeimininkas grįžo į namo vidų ir užsirakinęs apie užpuolimą telefonu pranešė policijai. Kai vėl išėjo į lauką, užpuolikų VW GOLF jau važiavo iš kiemo.

Į įvykio vietą skubantys policijos pareigūnai pirmiausia išžvalgė nusikaltimo vietos apylinkes, ieškodami nurodytos transporto priemonės, kuria pasišalino užpuolikai. Deja, ji Šiaulių rajone nebuvo rasta, tačiau po kurio laiko buvo gautas Akmenės rajono pareigūnų pranešimas, kad šiauliečių ieškoma transporto priemonė su penkiais asmenimis sulaikyta Akmenės rajone, Papilėje.
Atliekant sulaikytųjų apžiūrą, 34 metų vyro kelnių kišenėje buvo rastas folijos rutuliukas su augalinės kilmės narkotine medžiaga - kanapėmis. Dar vienas folijos rutuliukas su tokiomis pat medžiagomis buvo rastas ir minėto asmens namuose. Šiam asmeniui priklausė ir automobilio durelėse rastas pneumatinis pistoletas, iš kuriuo guminiais sviedinukais buvo šaudoma Amalių kaime. Automobilyje rasto kardo specialistai ginklu nepripažino, jis priskirtas suvenyrų kategorijai. Visi sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad pieš nukentėjusįjį smurtavo trys iš sulaikytųjų. Visi jie buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Trijulei pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o vienam jų dar ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.
Pasirodo, jungiamoji grandis tarp įtariamųjų ir nukentėjusiojo buvo pastarojo sesuo ir buvusi jo draugė, kurios jau kurį laiką buvo užmezgusios ryšį su vaikinais iš Naujosios Akmenės. Dėl šios draugystės nukentėjusysis ne kartą reiškė priekaištus seseriai, taip pat auklėjo į savo buvusią draugę, auginančią jo vaiką. Naujieji merginų pažįstami iš Akmenės rajono, inspiruoti alkoholio ir narkotikų kokteilio, nutarė surengti baudžiamąją akciją merginų nemėgiamam ir, anot jų, jas nuolat terorizuojančiam Amalių kaimo gyventojui.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN