Žinutė vairuotojams: visada naudingiau pripažinti pažeidimą, o ne bėgti nuo atsakomybės (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-11-11 22:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Jei atsitiko taip, kad pažeidėte eismo taisykles, tai gyvenimo realybė byloja, kad tokiu atveju geriausias variantas - pripažinti pažeidimą, o ne bėgti, tiesiogine šio žodžio prasme, nuo atsakomybės. Išsisukti nuo jos tikrai nepavyks, o save nubausite dvigubai griežčiau.
Tą suvokė, tik jau per vėlai, Šiaulių rajone, Sauginiuose, gyvenantis 24 metų vaikinas, lapkričio 5-osios naktį Šiaulių apskrities policijos pareigūnus išprovokavęs savo paties gaudynes. Įtariama, kad automobilį jis vairavo, apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Už tai Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių. Siekdamas išvengti tokios nuobaudos, minėtas vaikinas spontaniškai apsisprendė jos ir susitikimo su pareigūnais išvengti. Pamatęs savo kaime netikėtai pasirodžiusį policijos automobilį, jis savo BMW staiga pasuko į gretimą gatvelę. Tai policijos pareigūnams sukėlė įtarimą ir jie nuskubėjo iš paskos išsiaiškinti, kodėl vairuotojas vengia su jais susitikti. Tačiau BMW dideliu greičiu skriejo pirmyn, o į tarnybinio automobilio šviesos bei garso signalus ir pareigūnų per garsiakalbį sakomą reikalavimą sustoti, vairuotojas nereagavo, o paskui vienu metu sulėtino greitį. Pamanęs, kad vairuotojas atėjo į protą, vyriausiasis patrulis pribėgo prie jo, tačiau automobilio durelių atidaryti nepavyko, nes jos buvo užrakintos. Išgirdęs pareigūno šūksnį „Stok! Policija!“, vaikinas tik papurtė galvą ir vėl numynė akceleratoriaus pedalą.

Sužinojęs apie nepaklūstantį reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir pavojingai didžiuliu greičiu ją vairuojantį vairuotoją, Šiaulių apskrities policijos budėtojas pareigūnams į pagalbą pasiuntė kitus mieste dirbusius ekipažus.

Netrukus bėglys buvo užspeistas kelkraštyje. Kadangi vairuotojas durelių atrakinti nesiteikė, pareigūnams teko išdaužti automobilio durelių stiklą ir jį jėga ištraukti iš salono. Antrankiais surakintas vairuotojas buvo patikrintas dėl apsvaigimo nuo alkoholio. Alkoholio matuoklis parodė nulius, nors vaikino judesiai buvo nekoordinuoti, akys išdavė esant apsvaigus. Įtarę, kad apsvaigimas yra ne nuo alkoholio, o narkotinių ar psichotropinių medžiagų, buvo nutarta vaikiną vežti į ligoninę apsvaigimui nuo minėtų medžiagų nustatyti. Šiuo metu laukiama medikų išvadų. Tačiau, nepaisant jų, vaikinui gresia daug didesnės sankcijos, negu būtų buvusios dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. Už tai, kad Šiaulių rajono gyventojas nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų, teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trejų iki penkerių metų ir transporto priemonės konfiskavimą.

Nuobauda - daug griežtesnė, negu už vairavimą apsvaigus. Tad ar verta rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe, sprunkant nuo pareigūnų, juo labiau, kad pasprukti – tikimybė maža, o sudaužyti savo automobilį ir susižaloti – tikimybė didžiulė.

Video medžiaga:



Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN