Atgimė apleista sodyba

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-11-12 16:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis pasveikino gražiai tvarkančius savo sodybos aplinką Tatjaną ir Robertą Katarskius iš Didkiemio.

Nykuma pasitiko T. ir R. Katarskius, prieš aštuonerius metus atvykusius į nusipirktą sodybą. Jokio medelio, jokio krūmelio, ką bekalbėti apie gėles. Ne tik aplinka buvo apleista. Namo vidus, kaip pasakojo sodybos šeimininkė, buvo naudojamas kaip grūdų sandėlis.

Kur ką sodinti, kaip tvarkyti aplinką abu sutuoktiniai planavo kartu. Ne vieną sprendimą teko pakeisti ir augalus persodinti į kitą vietą. Nuo vėjų, dulkių gyva tvora sodybą apjuosė eglaitės. Pajudinus žemę sodybos teritorijoje iš jos tarsi iš gausybės rago pasipylė akmenys, juos šeimininkė išradingai panaudojo aplinkos puošybai. O kaip gi Didkiemio kaime be valties, Tatjana paklausinėjo kaimynų ir taip rado valtį, kuriai stiebą sumeistravo Robertas ir kuri tapo dar vienu sodybos akcentu.

Ne vienas sodybos puošybos elementas gimė iš didelio sodybos šeimininkės taupumo. Net nugenėjusi obelis iš jų šakų sugeba supinti paukštį, kamuolį ir pritaikyti sodybai papuošti. Senos vielos irgi neišmetamos, o tampa kepurėmis, paukščiais ir nutupia, kad papuoštų sodybą. Pynimo darbais iš karklo ir kitų medžiagų Tatjana užsiima žiemą, o pavasarį tie darbeliai praturtina sodybos aplinką. Net butaforinį šulinį šeimininkė susimeistravo, kokia kaimo sodyba be šulinio, juokavo ji.

Katarskienė atviravo, kad idėjos jau kirba jos galvoje ir pavasarį pavirs realiais darbais sodybos aplinkoje.



Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2021/11/atgime-apleista-sodyba/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN