Lietuvos čempionato sidabras ir bronza

Naujienos: Sportas , 2021-11-23 18:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Baigėsi lapkričio 17-20 d. Vilniuje vykęs Lietuvos vyrų ir moterų bokso čempionatas. 98 kartą istorijoje surengtame Lietuvos bokso čempionate dalyvavo 68 boksininkai ir 17 boksininkių. Buvo išdalinta 18 medalių komplektų.

Akmenės rajono sporto klubas AKMENINIS KUMŠTIS į šias svarbiausias šalies suaugusiųjų bokso varžybas delegavo du sportininkus. Svorio kategorijoje iki 75 kg. Arvydą Dainį ir sunkiausioje svorio kategorijoje virš 92 kg. Marių Mišauską.

Užtikrintai svorio kategorijos iki 75 kg. finalo žengė Arvydas Dainys, kuris nugalėjo praėjusių metų vicečempioną A. Mironov (Vilnius), o trečiojoje kovoje į nokdauną pasiuntė Panevėžio kovotoją L. Ulį, po kurio ringo teisėjas sustabdė kovą. Finale Arvydas surėmė pirštines su kovotoju iš Visagino A. Trofimčiuk, kuris šiuo metu studijuoja Lietuvos sporto universitete. Visaginietis yra 2020 m. Lietuvos jaunimo bokso čempionas svorio kategorijoje iki 69 kg. Kova buvo labai įtempta ir pergalę teisėjų sprendimu, taškais, pasiekė Arvydo varžovas. Šioje kategorijoje kovojo 9 sportininkai.

Sunkiausioje svorio kategorijoje virš 92 kg. varžėsi 10 sportininkų. Pirmoje kovoje Mariui, kad įrodytų savo pranašumą prieš sunkiasvorį iš Šiaulių, prireikė vos dviejų raundų. Kovoje dėl patekimo į finalą akmeniškis pirštines surėmė su tituluotu boksininku A. Baniuliu. Kauniečio pasiekimai iškalbingi - 2020 m. Lietuvos vicečempionas ir 2019 m. pasaulio kariškių sporto žaidynių prizininkas. M. Mišauskas pasižymi tvirta psichologija ir puikiai įvykdė šiai kovai parengtą taktiką. Antrame raunde po efektingos atakos ne daug trūko, kad varžovą pasiųstų į nokdauną. Teisėjų sprendimu taškais pergalė buvo skirta kauniečiui. Marius pakartojo savo 2018 m. pasiekimą kai užėmė trečiąją vietą.

„Abu sportininkai yra puikus pavyzdys ko galima pasiekti sunkiu darbu. Arvydas į bokso salę atėjo būdamas devintokas, o Marius dešimtokas. Norint pasiekti pergalę prieš varžovus, kurie treniruojasi gerokai ilgiau, tu privalai ne tik negailėti savęs sporto salėje, bet ir laikytis kasdienės rutinos, kurioje didelę svarbą turi miegas, sportas ir tinkama mityba“ (boksininkų treneris Mantas Mačius).


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN