Sedos kultūros centro direktoriui – Kultūros ministerijos premija

Naujienos: Asmenybės , 2021-12-17 11:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šandien, gruodžio 16 d. Mažeikių rajono Sedos kultūros centro direktoriui Gintautui Griškėnui įteikta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premija „Už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose“. G. Griškėno kandidatūrą premijai gauti teikė Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Sedos seniūnija, Dagių ir Sedos bendruomenės.

Premijos laureatas – aktyvus žemaičių kultūros ir tautinio identiteto puoselėtojas, Sedos kultūros centrui vadovauja nuo 2006 m.

Jo vadovaujamas folkloro ansamblis „Rėmolee“ ir kiti centro kolektyvai dalyvauja rajono bei šalies renginiuose, festivaliuose, dainų šventėse.

G. Griškėno iniciatyva organizuojama vaikų ir jaunimo folkloro stovykla Pagardės kaime, folkloro festivalis „Gėid vuolongelė“, vaikų ir jaunimo folkloro festivalis „Kalns unt lygė lauka...“, rengiami ir išleidžiami garso ir vaizdo įrašai, kompaktinės plokštelės ir vaizdo filmai. Išleistos knygos „Sedos kultūros centro folkloro ansamblis Rėmolee 30“, „Seda – jurginų suostėnė“.

Kultūros centro vadovas yra Sedą garsinančių kasmetinių projektų „Sedos krašto etninio paveldo fiksavimas ir sklaida“, „Sedos apylinkių gyvosios tradicijos tęstinumas“, „Sedos jurginas“ ir kitų iniciatorius ir rengėjas.

Sedos kultūros centras vykdo edukacinę programą „Sedos pusmarškonė košė“. Sediškių verdama košė turi tautinio paveldo sertifikatą.

Aktyviu organizaciniu darbu, gebėjimu įtraukti bendruomenę į kultūrinę veiklą bei empatiškumu išsiskiriantis Sedos kultūros centro vadovas subūrė kūrybišką, darnų kolektyvą. G. Griškėno iniciatyva kultūrinė veikla vykdoma ir Sedos malūne.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/sedos-kult%C5%ABros-centro-direktoriui-kult%C5%ABros-ministerijos-premija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN