Pasirašyta sutartis dėl dar 3 elektrinių autobusų įsigijimo

Naujienos: Savivalda , 2022-01-21 14:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Viešojo transporto atnaujinimo srityje Tauragė sparčiai žengia pirmyn. Praėjusią savaitę tauragiškiams pristatyti du nauji elektra varomi autobusai, o šią – pasirašyta sutartis dėl dar trijų elektrobusų įsigijimo. Šiuo metu Tauragės rajono gatvėmis keleivius vežioja net penki elektrobusai.

Sutartis dėl 3 naujų elektrobusų įsigijimo pasirašyta su UAB „Saločiai ir partneriai“, atstovaujama direktoriaus Ruslan Andrejev. Sutarties vertė – 1 114 410 eurai su PVM. Finansavimas transporto priemonėms įsigyti skirtas iš Europos Sąjungos fondų lėšų.

Tauragės rajono savivaldybei bus pristatyti „Isuzu“ žemagrindžiai, vienaaukščiai (M3CE klasės) elektra varomi autobusai, kurių bendras keleivių sėdimų ir stovimų vietų skaičius ne mažiau kaip 44. Autobusus planuojama pristatyti per 11 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos. Numatyta, kad tiek laiko truks autobusų komplektavimas ir gamyba.

Elektrobusuose bus įrengtos keleivių informavimo priemonės (vaizdinės ir garsinės), LED informacinės švieslentės, vaizdo stebėjimo sistemos, skirtos keleivių ir vairuotojo saugumui užtikrinti, leidžiančios stebėti visą transporto priemonės saloną.

Naujieji „Isuzu“ elektrobusai elektrobusai vienu įkrovimu galės nuvažiuoti iki 300 km. Autobusuose sumontuotos 211 kWh baterijos, maksimalus autobusų greitis – iki 85 km/val. „Isuzu“ – tai japonų transporto priemonių kompanija. Lietuvos gatvėmis dyzeliniai šio ženklo autobusai važinėja nuo 2002 metų.

Planuojama, kad kartu su 3 naujais elektrobusais, gyventojams bus pristatyti ir 3 nauji maršrutai. Tokia praktika taikoma ir nuo praėjusios savaitės, kuomet į Tauragę buvo pristatyti nauji „Karsan atak“ elektrobusai. Taigi, galima pasidžiaugti, kad rajone daugėja ne tik modernių elektrobusų, bet ir gyventojams patogių maršrutų.

„Mūsų tikslas, kad gyventojams būtų sudarytos sąlygos patogiai pasiekti darbus, namus, ugdymo įstaigas, būrelius, todėl nuosekliai dirbame šioje srityje ir skatiname gyventojus keliauti viešuoju transportu, kuris tampa vis patogesnis, modernesnis ir yra visiškai nemokamas“,– sakė administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.


šaltinis: https://www.taurage.lt/pasirasyta-sutartis-del-dar-3-elektriniu-autobusu-isigijimo/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN