Lietuvos valstybės atkūrimo diena rajone: koncertai, žygiai, parodos

Naujienos: Savivalda , 2022-02-19 19:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Minint Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Mažeikių rajone surengti koncertai, organizuoti pėsčiųjų žygiai, sporto varžybos, pristatytos parodos. Dėl ekstremalios situacijos daugelis renginių persikėlė į virtualią erdvę.

Židikuose, Nepriklausomybės aikštėje, padėtos gėlės, uždegtos atminimo žvakutės. Virtualioje erdvėje transliuotas koncertas ir sertifikuotos tautodailininkės Irinos Klemenienės darbų bei veiklos pristatymas. Ukrinų kultūros namai pakvietė į virtualią kelionę „16 žingsnių valstybingumo keliu“. Pikelių kultūros namai surengė šiaurietiško ėjimo žygį maršrutu generolo E. Adamkavičiaus sodybvietė–Šaulių aikštė.

Virtualiai visus sveikino ir Sedos bei Laižuvos kultūros centrai. Sediškiai taip pat kvietė dalyvauti pėsčiųjų žygyje maršrutu Seda–Renavas–Seda.

Urvikių kultūros centras kartu su Reivyčių seniūnija ir bendruomenėmis organizavo tradicinę žiemos šventę prie Tulnikių tvenkinio. Vyko žvejų varžybos ant tvenkinio ledo, kitos sporto rungtys, koncertas. Netrūko pramogų vaikams. Drąsiausieji šventės dalyviai priėmė iššūkį ir dalyvavo akcijoje „Šok į eketę už Lietuvą“.

Tirkšliuose ir Užlieknėje koncertavo Tirkšlių kultūros centro kolektyvai bei svečiai iš Trečiojo amžiaus universiteto – choras „Melodija“ ir moterų ansamblis „Žara“.

Viekšnių kultūros centro meno kolektyvai prie Biržiškų paminklo sveikino visus susirinkusiuosius ir dovanojo šventinį koncertą. Po jo iškilminga eisena žingsniavo į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, kur buvo aukojamos šv. Mišios.

Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/lietuvos-valstyb%C4%97s-atk%C5%ABrimo-diena-rajone-koncertai-%C5%BEygiai-parodos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN