Vardinė UNESCO premija – Šiaulių valstybinės kolegijos studentui

Naujienos: Švietimas , 2022-02-19 19:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių UNESCO klube įsteigta vardinė Kazimiero Šavinio premija – Šiaulių valstybinės kolegijos inžinerijos mokslų studentams skirtą apdovanojimą nutarta įteikti Statybos studijų programos antrakursiui Tadui Jonaičiui.

Šiaulių valstybinės kolegijos studentams skiriamų vardinių piniginių išmokų sąrašą papildė Šiaulių UNESCO klubo įsteigta Kazimiero Šavinio premija – ją numatyta skirti inžinerijos mokslus studijuojantiems asmenims. Kolegija vykdo kelias inžinerijos mokslų krypčių grupei priklausančias studijų programas, be kitų specialistų, Lietuvai ir regionui rengia kvalifikuotus įvairių sričių inžinierius.

Šiaulių UNESCO klubas įsteigtas 1998 metais. Jo tikslas – visuomenės ugdymas švietimo, mokslo ir kultūros pagrindu. Šiaulių UNESCO klubas skatina jaunų ir perspektyvių Šiaulių regiono mokslininkų, menininkų ir kitų aktyvių asmenų veiklą, inicijuoja Šiaulių miesto ir regiono ūkio subjektų, privačių asmenų paramą. Vienas iš paramos būdų – vardinės premijos.

2022 m. sausio mėnesį UNESCO klubas nutarė įsteigti kasmetinę vardinę Kazimiero Šavinio premiją, skirtą Šiaulių valstybinės kolegijos inžinerijos mokslų studijų studentui. Premija siekiama įamžinti K. Šavinio atminimą.

Kazimieras Šavinis – inžinierius kelininkas, Lietuvos ir Šiaulių miesto savivaldybės politinis, visuomenės veikėjas, suprojektavo nemažai Šiaulių regiono kelių, buvo vienas iš idėjos mieste sukurti pėsčiųjų gatvę autorių, dirbo mokslinį ir pedagoginį darbą. 2002 metais Šiaulių miesto tarybos sprendimu jam suteiktas Šiaulių miesto garbės piliečio vardas.

Pirmoji Kazimiero Šavinio premija paskirta stropiam, pareigingam ir atsakingam Šiaulių valstybinės kolegijos antro kurso studentui Tadui Jonaičiui. Statybos studijų programos studentas išsiskiria puikiais studijų rezultatais, aktyviai dalyvauja įvairiuose profesiniam tobulėjimui skirtuose seminaruose, yra įsitraukęs į studentų mokslinės draugijos „Ugninė plyta“ veiklą. Būtina paminėti, kad Tadas atranda laiko ir kitoms veikloms – garsina Pakruojo vardą kaip brazilų džiu-džitsu imtynių meistras (klubas „Skorpionas-BJJ“), yra Lietuvos čempionato I–III vietų prizininkas.

Studentas Tadas Jonaitis pagerbtas vasario 15 dieną Šiaulių valstybinėje kolegijoje vykusiame renginyje, skirtame dviem progoms – rytoj švęsiamai Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir vardinės Kazimiero Šavinio premijos įteikimui.

Sveikindama renginio dalyvius Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė dr. Lina Tamutienė pabrėžė, kad Vasario 16-oji susieja visas kartas, liudija žengimą viena kryptimi, tikėjimą savo valstybe. Akademinei bendruomenei svarbu tai, kad šią šventę galima švęsti kartu su draugais, kurie skatina lyderystę.

Premijos atsiradimą inicijavusio Šiaulių UNESCO klubo prezidentė Angelina Stankuvienė papasakojo apie klubo istoriją, priminė jo moto, apimantį bendravimą, bendradarbiavimą ir tobulėjimą, o klubo narys Vaclovas Vingras pasidalijo prisiminimais apie Kazimiero Šavinio profesinę, politinę ir visuomeninę veiklą, šiltai papasakojo apie asmenybės bruožus, pabrėžė itin stiprų visuomeniškumą.

Gavusiam premiją studentui linkėta tapti garbingu valstybės kūrėju, statyti Lietuvą, premiją priimti kaip įsipareigojimą, tiesiantį kelius į sėkmę. Pats Tadas Jonaitis pasidžiaugė, kad smagu gauti premiją tokios gražios šventės proga, apibendrino, kad šis įvertinimas skatina jį dar labiau stengtis.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN