Mokymų metu netikėtas sulaikymas: Lietuvos policijos mokyklos kursantai sučiupo asmenį, įtariant narkotinių medžiagų disponavimu

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-03-02 17:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Vasario 24-osios naktį vykusių naktinių mokymų metu Lietuvos policijos mokyklos kursantams ir instruktoriams įtarimą sukėlė 00.20 val. Garliavoje, Gedimino gatvėje automobilį apžiūrinėjantis vyriškis. Asmuo, pastebėjęs pareigūnus nuo automobilio atsitraukė ir bandė pasišalinti. Privažiavus prie vyriškio šis negalėjo tiksliai paaiškinti, ką šioje vietoje veikia, bendraudamas jaudinosi, vengė akių kontakto.

Atlikus dalinę asmens apžiūrą striukės vidinėje kišenėje rastas plastikinis užspaudžiamas maišelis su viduje esančia sintetinės kilmės, baltos spalvos biria medžiaga. Vyriškis paaiškino, kad tai jam priklausančios narkotinės medžiagos – amfetaminas.

Apie įvykį nedelsiant buvo informuotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas. Asmuo perduotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnams ir pristatytas į medicinos įstaigą tiriamajai medžiagai paimti dėl psichiką veikiančių medžiagų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).
Naktiniai mokymai Lietuvos policijos mokyklos kursantams organizuojami siekiant juos supažindinti su pareigūno darbo specifika nakties metu, siekiant priartinti mokymus prie realios policijos pareigūnų darbo aplinkos, nes darbas naktį yra neatsiejama policijos pareigūno tarnybos dalis. Mokymų metu būsimieji pareigūnai įgauna naujos patirties: sprendžiant imituotas situacijas prisideda nuovargis, prastas matomumas.
Dirbtinai sudaromų situacijų metu būsimieji pareigūnai turi reaguoti į įvairius gaunamus pranešimus, sulaikyti pažeidėjus, taisyklingai įforminti dokumentus. Mokymų metu naudojamos transporto priemonės ir įranga yra tokie patys, kuriuos naudoja Lietuvos policijos pareigūnai.
Nuotrauka iš naktinių mokymų.
www.stokipolicija.lt


Veiklos valdymo skyriaus
vyriausioji specialistė Jurga Urbanavičienė
El. paštas jurga.urbanaviciene@policija.lt
Tel. 8 700 60 059
Mob. 8 699 66335


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN