515-asis Tauragės miesto gimtadienis startuos apskrities Dainų švente „Karšuvos žemės vaikai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-05-22 21:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Šiemet 515-ąjį gimtadienį Tauragė minės iškilmingai – į tris dienas truksiančių renginių, edukacijų, parodų, sporto varžybų programą įsilies apskrities Dainų šventė, teatro diena, džiazo muzika ir žinomų atlikėjų pasirodymai.

Tauragės miesto šventė šiemet šurmuliuos birželio 3-5 dienomis.

Apskrities Dainų šventei šiemet suteiktas praeitį ir dabartį jungiantis pavadinimas „Karšuvos žemės vaikai“

Po 13 metų į mūsų kraštą vėl sugrįžta Tauragės apskrities Dainų šventė. Artėja džiugi ir jaudinanti akimirka, nes dainų šventė neabejotinai yra reikšminga, ilgametę istoriją turinti tautos tradicija, o jos masiniai renginiai su svarbiu tautiniu aspektu visada kuria vienybės, artumo jausmą.
Birželio 3-ąją vyksianti Tauragės apskrities Dainų šventė šiemet pavadinta „Karšuvos žemės vaikai“. Ji suburs kelis tūkstančius dalyvių – šiuolaikinio ir liaudies šokio šokėjus, folkloro kolektyvus, pučiamųjų instrumentų orkestrus, chorus ir vokalinius ansamblius. Ši apskrities dainų šventė bus vienas didžiausių ir ryškiausių Tauragės miesto gimtadienio renginių. Džiaugsimės laisve, tėvynės grožiu, kilniais darbais ir mylimais žmonėmis.
„...Užgaudus Tauro ragui, susipins dabartis ir praeitis, vizijose sugrįš mūsų krašto šviesuoliai. Bus įdomu sužinoti, ką jie po tiek metų pamatys savo tėviškėje, kuo susidomės, kas juos nustebins. O gal nuliūdins?…
Esame tikri - mes mokame saugoti savo praeitį, semiamės išminties iš protėvių, sekame jų pavyzdžiu ir drąsiai galime atsakyti, kad esame verti jų priesakų ir tęsiame krašto istoriją. O išsaugotais ir puoselėjamais liaudies kultūros lobynais didžiuojamės ir norime jais dalintis su visais. Juk visi esame Karšuvos žemės vaikai“,- teigia šventės scenarijaus autorius ir vyriausiasis režisierius Gintaras Zareckas.

Įvairių žanrų atlikėjai papildys vienas kitą – į bendrą, vieningą visumą susipins šokiai, muzika ir daina. Šventėje dalyvaus Tauragės, Jurbarko, Pagėgių ir Šilalės savivaldybių atlikėjai. Iš viso jų skaičiuojama apie 2700.

Į 515-ąjį miesto jubiliejų įsiliesianti Tauragės apskrities Dainų šventė atspindės mūsų krašto kultūrinę-etninę tapatybę.

Šiųmetė miesto šventė birželio 3-ąją, 18 val., prasidės linijinių šokių programa Pilies aikštėje, po to iškilminga eisena pajudės į Vasaros estradą, kurioje 19 val. ir vyks apskrities Dainų šventė.
21.30 val. vakarą vainikuos Lietuvos akrobatinių skrydžių grupės ANBO pasirodymų programa, su dangų drebinančiu motorų riaumojimu, įspūdingu šou.

Apskrities Dainų šventė– svarbus Tauragės krašto kultūros įvykis, jungiantis visas kartas ir visus žmones, stiprinantis šalies tapatybę ir garsinantis jos vardą. Mūsų krašto tautines dainas, šokius, ansamblių, pučiamųjų instrumentų orkestrų, kanklių muzikos ir teatro programas, amatus pristatantys atlikėjai 2022 m. birželio 3 d. Tauragėje ištars: „Mes – Karšuvos žemės vaikai“.


Pilies aikštę papuoš Tauro ragai

Jau pasitinkant šventę, Tauragės kultūros centras kvietė tęsti gražias laiko patikrintas tradicijas bei šventės proga sukurti alėją „Tauro ragas 2022“. Tad Pilies aikštė pasipuoš įvairių įstaigų, organizacijų, bendruomenių, šeimų ar pavienių gyventojų sukurtais, pagamintais Tauro ragais – mūsų krašto istoriniu simboliu.

Teatro diena TEATRAS – KARŠUVOS ŽEMEI

Šimtmečius gyvuojantis mėgėjiškas teatras ir šiandien mus moko mylėti Darbą, laikytis Doros, puoselėti Tautiškumą. Ant šių kertinių akmenų stovi Karšuva - istorinė lietuvių žemė tarp Nemuno ir Šešuvies upių. Tauragės apskrities jaunimo ir suaugusiųjų mėgėjų teatrai birželio 4 d. susirinks į Tauragę vaidinti emocionalias dramas ir žaismingas komedijas. Džiazo improvizacijomis, poezija ir netradicinėmis formomis skambanti Teatro diena kviečia atverti širdis sodriam, pamokančiam, aštriam Mėgėjų Teatrui...

Birželio 4-ąją Pilies kiemelyje, Kartų parke, Kultūros rūmuose dominuos teatras, skambės džiazo muzika. Čia, tęsiantis Tauragės apskrities Dainų šventei „Karšuvos žemės vaikai“, vyks teatro dienos TEATRAS – KARŠUVOS ŽEMEI pasirodymai.

Tauragės, Jurbarko, Šilalės savivaldybių mėgėjų teatrai, džiazo grupės, orkestrų kolektyvai pristatys spektaklius, pasakas, literatūrines-muzikines kompozicijas.


Miesto šventė šurmuliuos visą savaitgalį

Tad tęsdami jau beveik šimtametę Lietuvos ir Tauragės apskrities dainų švenčių tradiciją, laukiame visų tauragiškių ir gausaus būrio svečių atvyksiančių į Vasaros estradą ir kitas koncertines erdves birželio 3 ir 4 dienomis, kur Jūsų lauks beveik 2700 muzikantų, dainininkų, šokėjų, teatralų iš visos apskrities.

KULTŪRA TAURAGĖJE SUBRENDO, JI YRA GILI IR ĮVAIRI

#TauragėsApskritiesDainųŠventė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN