Bus atnaujinami valymo įrenginiai (Kelmė)

Naujienos: Savivalda , 2022-10-03 20:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajono savivaldybės taryba nusprendė pritarti, kad būtų pasirašyta uždarosios akcinės bendrovės „Kelmės vanduo“ vykdomo projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra bei inventorizavimas Kelmės rajone“ rangos darbų „Kelmės m. nuotekų valyklos Varių k., Liolių sen., Kelmės r. sav. rekonstravimo darbai“ pagrindinė sutartis su UAB „Gensera“.

Rugsėjo 30 d. UAB „Kelmės vanduo“ direktorius Mindaugas Užmiškis ir UAB „Gensera“ direktorius Dalius Grimalis pasirašė šią sutartį. Pasirašant sutartį dalyvavo Kelmės rajono savivaldybės vadovai.

Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius džiaugėsi, kad įvykdžius projektą bus kokybiškai išvalomos nuotekos ir atsiras galimybė prie įrenginių prisijungti esantiems ir besikuriantiems verslo subjektams, ir labai svarbu, kad bus užtikrintas nepertraukiamas ir stabilus nuotekų valymo procesas. Siekiant įgyvendinti LR geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo 12 str. 2 dalies nuostatas, ne mažiau kaip 98 proc. savivaldybės gyventojų turėtų gauti saugos ir kokybės reikalavimus atitinkantį geriamąjį vandenį ir nuotekų tvarkymo paslaugas.

Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas komentavo, jog keičiantis reikalavimams reikalinga Kelmės nuotekų valyklos rekonstrukcija ir atnaujinimas. Projekto vertė – 6 042 740 Eur, tai savivaldybės ir ES lėšos.

UAB „Kelmės vanduo“ direktorius Mindaugas Užmiškis pabrėžė, kad jų įmonei tai pirma tokios didelės apimties sutartis. Valymo įrenginiai – svarbus strateginis objektas, o dabar veikianti valykla yra daugiau nei 25 metų senumo.

UAB „Gensera“ direktorius Dalius Grimalis sako, kad Kelmės miesto nuotekų valyklos įrenginiai bus visai kitos kokybės, našumas bus padidintas beveik dvigubai – nuo 2800 m3/d. iki 4000 m3/d.


Savivaldybės administracijos informacija
šaltinis: https://www.kelme.lt/bus-atnaujinami-valymo-irenginiai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN