Atraskite Akmenės krašto saugomas teritorijas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-02-03 03:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vasario 2-ąją, minint Pasaulinę pelkių dieną norime pakalbėti apie Kamanų valstybinio gamtinio rezervato – Kamanų pelkę.

Kamanų rezervatas - tai agrarinių plotų supamas didžiausias šiaurės Lietuvoje pelkinis kompleksas. Kamanų rezervato pagrindinis traukos objektas – Kamanų pelkė. O susipažinti su Kamanų pelke yra skirtas pažintinis takas (nors šiuo metu jis uždarytas), kurio ilgis yra apie 4 kilometrus. Taku Jus palydėtų gidas, kuris papasakos apie Kamanų augaliją ir gyvūniją. Išvystumėte, kaip mišraus miško tankmė atsiremia į pelkę, kaip kylantis aukštapelkės šlaitas pamažu pasidengia ištisine samanų danga, kaip aplink medžių kamienus susidaro maži kauburiai. Taip pat ekskursijos metu aplankytumėte žemaūgių, kreivų, ilgaamžių pušelių apsuptą klampynę. Būtent čia galima pamatyti lūšį, vilką, tetervinus, didžiausius Europoje skiauterėtus tritonus, tuo tarpu saugomų paukščių rūšių čia yra net 46!

Na, ir vainikuoja visą tai Kamanų apžvalgos bokštas. Tik keturios apžvalgos aikštelės Lietuvoje yra aukštesnės už jį – Sartų ežero bokštas, Anykščių lajų tako apžvalgos bokštas, Mindūnų apžvalgos bokštas Labanore ir Birštono apžvalgos bokštas. Iš bokšto atsiveria nuostabus vaizdas su vaizdingomis pelkių plynėmis, tyvuliuojančiais ežerokšniais, salomis ir iki pat horizonto besidriekiančiais miškais.

SAVARANKIŠKAS OBJEKTO LANKYMAS YRA GRIEŽTAI DRAUDŽIAMAS! Lankyti galima tik su rezervato darbuotojais.

Tarptautinio bendrabiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/atraskite-akmenes-krasto-saugomas-teritorijas/5160


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN