Fizinį aktyvumą skatins seminarais bei žygiavimo renginiais

Naujienos: Sportas , 2023-11-14 12:01
El. pašto adresas: domxxl@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Apie fizinio aktyvumo svarbą ir jo nepakankamumą Lietuvoje kalbama jau daug metų. Ne paslaptis, kad sveikos gyvensenos įpročius reikia skiepyti nuo mažens, o specialistai nuolat kartoja, jog norint būti sveikam, rekomenduojama kasdien arba bent keliskart per savaitę užsiimti aktyvia fizine veikla.
Fizinis aktyvumas, ypač vaikams, gali būti labai lengvai prieinamas. Tai gali būti tiesiog ėjimas, bėgimas, plaukimas, dviračių minimas, sportiniai žaidimai ar kitokia aktyvi veikla. Šia tema iniciatyvos ėmėsi VšĮ „Intelekto namai“, šiemet kviečianti prisijungti į naują fizinio aktyvumo projektą.
Jau daugiau nei penkerius metu uostamiestyje įsikūrusi įmonė, vykdanti švietimo ir sporto veiklą, vykdydama projektą „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“, sieks didinti vaikų fizinį aktyvumą, įtraukiant juos į mokomuosius seminarus bei mankštas ir bėgimo-žygiavimo sporto renginius.
„Vaikų fiziniam aktyvumui neužtenka paprasto judėjimo. Jiems reikia nuolat gilinti žinias apie taisyklingą fizinį aktyvumą, naujų įpročių formavimą. Aktyvus gyvenimo būdas turi tapti natūraliu reiškiniu jaunimo gyvenime. Manome, kad šis projektas padės nemažai daliai žmonių suprasti fizinio aktyvumo svarbą ir taip galėsime auginti sveikesnę visuomenę“, - kalbėjo „Intelekto namų“ direktorė Jurgita Gintauskienė.
Projekto veiklos bus vykdomos penkiose savivaldybėse – Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Kretingos, Šiaulių ir Akmenės. Visose šiose savivaldybėse bus renkamos grupės po 25 dalyvius į seminarus, kuriuose bus suteikiamos teorinės bei praktinės žinios apie taisyklingą fizinio aktyvumo įpročių formavimą.
Lapkričio 18 dieną seminaras vyks Klaipėdoje, o 19 d. – Kretingoje. Paskutinį lapkričio šeštadienį – 25 dieną – seminarai vyks Šiauliuose ir Naujojoje Akmenėje.
Žinios projekto dalyviams bus perteikiamos ir praktiškai. Kiekvienoje pasirinktoje savivaldybėje dukart į savaitę (po 60 min.) tris mėnesius bus vedamos mankštos, tokiu būdu skatinti dalyvius užsiimti reguliaria fizinio aktyvumo veikla. Mankštos planuojamos po visų didžiųjų metų švenčių ir truks iki kovo mėnesio pabaigos.
Visose pasirinktose savivaldybėse bus įgyvendinti ir penki bėgimo-žygiavimo sporto renginiai, kurių metu planuojama parengti keturias trasas (1 km, 5 km, 10 km, 15 km), skirtas kiekvienam pagal fizinį pasirengimą. Renginiai planuojami 2024 m. pavasario-vasaros metu.
Visos projekto veiklos yra nemokamos, taip siekiant didinti fizinių veiklų finansinį prieinamumą. Iš viso į projekto veiklas siekiama pritraukti 1000 dalyvių, iš kurių ne mažiau kaip 75 proc. būtų vaikai iki 18 m.
„Intelekto namai“ ragina prisijungti ne tik moksleivius, bet ir tėvus, taip rodant teigiamą pavyzdį savo vaikams, tuo pačiu įprasminant laiką kartu.
Projektas „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.
Jei norite daugiau sužinoti apie projektą ar prisijungti į jo veiklas, susisiekite su „Intelekto namai“ Facebook žinute ar el. paštu info@intelektonamai.lt, www.intelektonamai.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN