Finalas Lietuvos šokėjams Kinijoje

Naujienos: Sportas , 2023-12-15 14:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Po neseniai Vilniuje vykusio standartinių šokių Europos čempionato, nugalėtojais tapę ir karjerą mėgėjų lygoje baigę Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė teigė, kad nesijaudina dėl naujosios Lietuvos šokėjų kartos. Evaldo ir Ievos nuomone, jau dabar mūsų šalyje yra dvi labai geros poros, kurios gali demonstruoti puikius rezultatus tarptautinėje arenoje. Tepraėjus vos kelioms dienoms po šių prognozių, jaunosios Lietuvos poros įrodė, jog nuo pasaulio ir Europos čempionatų podiumų jas taip pat skiria vos keli žingsniai.

Kinijos Šanchajaus mieste Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) tradiciškai metų pabaigoje surengė finalines Didžiojo prizo varžybas. Jose dalyvauti yra pakviečiama tik dvylika duetų – pirmasis šių metų pasaulio reitingo porų dvyliktukas. Kvietimus į šias prestižines varžybas gavo du Lietuvos duetai: šių metų šalies čempionai Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė iš Kauno „Kaspino“ klubo, kurie pasaulio reitinge yra aštunti, ir šalies vicečempionai Marko Bodini ir Kristina Charitonovaitė iš Šiaulių „Šypsenos“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų, kurie pasaulio reitinge yra šešti.

Kaip žinia, sportinių šokių varžybose, į finalą patenka šešios poros. Kol kas paties aukščiausio rango turnyruose nei viena iš šių porų į šešetuką nebuvo patekusi – užimdavo 7-ąją, 8-ąją ar 9-ąją vietą pusfinalyje, todėl varžybos Šanchajuje lietuviams tapo pirmu stipraus proveržio ženklu.
Marko Bodini ir Kristinos Charitonovaitės duetas, pusfinalyje surinkęs 178,752 balo (iš 200 galimų), pateko į finalą. Finale šokėjai rezultatą dar pagerino ir su 180,292 balo užėmė 6-ąją vietą. „Ką mes galime pasakyti... Mums buvo nuostabūs metai, kurie mus daug ko išmokė.“ – po turnyro sakė M. Bodini. Sportininkai ir jų treneriai tikisi, kad 2024 m. finalų prestižinėse varžybose bus ir daugiau.

Tuo tarpu Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė po 7-osios vietos Europos čempionate Vilniuje, Šanchajuje buvo 9-ti (176,334 balo) – juos aplenkė mūsų žemyno čempionate nedalyvavę Kinijos ir Moldovos šokėjai.

Standartinių šokių varžybų nugalėtojais Šanchajuje ir tapo Moldovos atstovai Aleksey Glukhov ir Anastasia Glazunova (195,377), antrieji buvo Rares Cojoc ir Andreea Matei (190,166) iš Rumunijos. Abi šios poros didesnės konkurencijos iš varžovų nesulaukė. Tačiau dėl bronzinio apdovanojimo vyko tikrai nuožmi kova tarp trijų porų. Galų gale šioje trikovėje pergalę išplėšė Dmitri Kolobov ir Signe Busk iš Danijos (185,916), Dariusz Mycka ir Madara Freiberga iš Lenkijos (185,834) liko 4-ti, o Vadim Surin ir Anastasia Meskova iš Latvijos (185,375) – 5-ti.

Beje, ir Lietuvoje 2024 m. galime sulaukti įtemptų kovų standartinių šokių varžybose. Be jau minėtų M. Bodini ir K. Charitonovaitės bei G. Kalašnikovo ir D. Šemeškevičiūtės, iki prestižinio dvyliktuko šiemet labai nedaug trūko ir dar vienai Lietuvos porai – Simonui Seikauskui ir Liucijai Norušaitei iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“ klubų. S. Seikauskas ir L. Norušaitė metus baigia pasaulio reitinge užimdami 14-ąją vietą. Iš viso šiemet pasaulyje buvo reitinguojamos 844 standartinių šokių poros.

Artėjantis savaitgalis bus paskutinis šiais metais, kuomet dar vyks tarptautinės sportinių šokių varžybos. Tiesa, labai netoli – Latvijos sostinėje Rygoje. Šeštadienį čia rengiama standartinių šokių Profesionalų lygos pasaulio taurė, kurioje Lietuvai atstovaus Edagaras ir Indrė Baltaragiai, o sekmadienį – jaunimo iki 21 m. amžiaus Lotynų Amerikos šokių Europos čempionatas, kuriame dalyvaus trys Lietuvos poros: Valerij Šylo ir Beatričė Rupšlaukytė, Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė, Eitan Krips ir Neringa Paškevičiūtė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN