Sveikiname!!! Kelmiškiai Paulius Leščauskas ir Vilius Mikalauskas Lietuvos imtynių čempionai!!!

Naujienos: Sportas , 2024-01-13 13:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Sausio 5-7 dienomis Anykščiuose vyko 2024 metų Lietuvos imtynių čempionatas, kuriame kovojo pajėgiausi šalies imtynininkai ir imtynininkės.

Kelmiškiai čempionate iškovojo keturis medalius.

Ketvirtą kartą iš eilės Lietuvos čempionu tapo Paulius Leščauskas. Svorio kategorijoje iki 79 kg Lietuvoje tvirtai užėmęs lyderio poziciją, jis šiemet įtikinamai nugalėjo visus savo varžovus nesuteikdamas jiems progos pelnyti taškų. Pirmoje kovoje Paulius nugalėjo panevėžietį Matą Liutkevičių, o antroje kovoje – Dominik Žuravliov iš Šiaulių. Pusfinalyje kelmiškis laimėjo prieš šiaulietį Gedą Milašauską. Finalinėje kovoje Paulius efektingais metimais nugalėjo anykštėną Kiprą Gvozdą.

Svorio kategorijoje iki 125 kg taip pat ketvirtą kartą Lietuvos čempionu tapo Vilius Mikalauskas. Po sunkios kojos traumos metus be varžybų praleidęs 2022 m. Europos U20 čempionato šeštos vietos laimėtojas sėkmingai įveikė raseiniškį Nedą Urniežių, kaunietį Kęstutį Miškinį, o pusfinalyje – Vytautą Gerulį iš Klaipėdos. Finale Viliui kovoti neteko, nes varžovas iš Raseinių dėl traumos kovos atsisakė.

Dar du kelmiškiai iškovojo sidabro medalius. Jiems finalinėse kovose pritrūko patirties prieš vyresnius varžovus.

Svorio kategorijoje iki 74 kg Ignas Grigalaitis pirmoje kovoje nugalėjo vilnietį Albert Saveljev, antroje kovoje – Aivarą Žakaitį iš Raseinių, o pusfinalyje – Raseinių imtynininką Titą Pijoraitį. Finalinėje atkaklioje kovoje Ignui teko dar kartą susitikti su raseiniškiu Aivaru Žakaičiu. Deja labiau patyręs raseiniškis išnaudojo Igno padarytas taktines klaidas ir šventė pergalę. Ignas antrus metus iš eilės tapo Lietuvos vice čempionu.

Svorio kategorijoje iki 97 kg Lietuvos suaugusiųjų čempionate debiutavo Justas Miliauskas. Perspektyvus kelmiškis nugalėjo vilnietį Daniel Boičuk, šiauliečius Aistį Dijoką ir Tomą Dijoką. Kaip ir Ignui, Justui dėl pirmosios vietos teko kovoti su gerokai labiau patyrusiu varžovu. Klaipėdietis Lukas Krasauskas – aštuoniais metais vyresnis ir daugkartinis Lietuvos čempionas – nepaliko galimybių jaunam kelmiškiui. Justui atiteko sidabro medalis.

Čempionate taip pat debiutavo ir Nedas Leščauskas, kovojęs svorio kategorijoje iki 57 kg. Iškovojęs vieną pergalę prieš alytiškį ir patyręs du pralaimėjimus Nedas užėmė penktąją vietą tarp trylikos dalyvių.

Sveikiname trenerius Nerijų Peleckį ir Saulių Jurčį su tokiais aukštais auklėtinių pasiekimais!


šaltinis: https://www.kelme.lt/sveikiname-kelmiskiai-paulius-lescauskas-ir-vilius-mikalauskas-lietuvos-imtyniu-cempionai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN