Penki Lietuvos rajonai noriai įsitraukė į fizinio aktyvumo veiklas

Naujienos: Sportas , 2024-01-13 14:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Penkiose Lietuvos savivaldybėse vykstantis fizinio aktyvumo projektas „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ nuo naujųjų metų perėjo į antrą fazę.

Lapkričio mėnesį Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Kretingos, Šiaulių ir Akmenės savivaldybėse žmonės buvo kviečiami dalyvauti seminaruose, kuriuose jiems buvo suteikiamos teorinės bei praktinės žinios apie taisyklingą fizinio aktyvumo įpročių formavimą.

Kaip teigė projektą vykdančios VšĮ „Intelekto namai“ direktorė Jurgita Gintauskienė, dabar kartu su dauguma projekto dalyvių pereinama prie pirmos praktinės projekto dalies – mankštų.
Nuo sausio pradžios žinios projekto dalyviams perteikiamos praktiškai. Kiekvienoje pasirinktoje savivaldybėje dukart per savaitę (po 60 min.) yra vedamos mankštos, tokiu būdu skatinant dalyvius užsiimti reguliaria fizinio aktyvumo veikla. Mankštos bus organizuojamos iki kovo pabaigos.

Mankštos organizuojamos Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos aktų salėje (pirmadienį ir trečiadienį 14 val.), Šiaulių „My Ballet Place“ studijoje (pirmadienį ir trečiadienį 16 val.), Kretingos rajono kultūros centre (pirmadienį ir trečiadienį 16 val.), Klaipėdos „Mobili auklė“ patalpose (antradienį ir ketvirtadienį 15 val.) bei Akmenės rajono sporto centre (antradienį ir ketvirtadienį 19 val.).

Visos projekto veiklos yra nemokamos, kad būtų didinamas fizinių veiklų finansinis prieinamumas.
„Mankštos yra skirtos raumenų stiprinimui, ištvermės didinimui, laikysenos korekcijai ir taisyklingo bėgimo-žygiavimo įgūdžių formavimui, taip pat atliekami balanso-pusiausvyros, mobilumo bei tempimo pratimai. Visos projekto veiklos bus planuojamos vaikams patogiu metu. Iš viso planuojama 120 mankštų penkioms grupėms po 25 asmenis“, - pasakojo projekto iniciatoriai.
Organizatoriai džiaugiasi, kad pirmieji užsiėmimai buvo gana gausūs, o vaikams neretai kompaniją palaiko ir tėveliai.

Šiuo projektu siekiama 1-12 klasių mokinius įtraukti į aktyvią veiklą ir pradėti reguliariai sportuoti. Tai leis išugdyti gerus, sveikus įpročius. Didelis dėmesys bus skirtas pasiruošti trečiajai projekto daliai – bėgimo-žygiavimo renginiams.

Ateinantį pavasarį ir vasarą visose pasirinktose savivaldybėse bus įgyvendinti ir penki bėgimo-žygiavimo sporto renginiai, kurių metu planuojama parengti keturias trasas (1 km, 5 km, 10 km, 15 km), skirtas kiekvienam pagal fizinį pasirengimą.

Norint daugiau sužinoti apie projektą su „Intelekto namai“ Facebook žinute ar el. paštu info@intelektonamai.lt, www.intelektonamai.lt.

VšĮ „Intelekto namai“ vykdomas projektas „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.


Renginių nuorodos Facebook‘e:
Gargždai https://fb.me/e/1yVpLm6N0
Šiauliai https://fb.me/e/1hDfSOwx3
Klaipėda https://fb.me/e/4a4NScsUc
Kretinga https://fb.me/e/1d3TVuYiG
Naujoji Akmenė https://fb.me/e/1d1IB3xYd


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN