Šilutėje paminėta Laisvės gynėjų diena

Naujienos: Savivalda , 2024-01-16 18:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Sausio 13-ąją Pamarys buvo pripildytas patriotinių dainų garsų ir apsuptas laisvės laužų liepsnų. Laisvės gynėjų dieną kartu su Šilutės krašto gyventojais paminėjo ir Savivaldybės vadovai.

Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis dalyvavo šv. Mišiose ir Laisvės gynėjų dienos minėjime prie Šilutės kultūros ir pramogų centro. „Džiaugiuosi Jus visus čia matydamas. Sausio 13-oji – tai Laisvės diena, tai lietuvių tautos didvyriškumo įrodymas. Kiek daug galime pasiekti, būdami vieningi. Linkiu kasdien nešiotis šią patriotiškumo dvasią širdyse, branginti tautos laisvę ir didžiuotis, kad esame lietuviai“, – minėjimo metu kalbėjo meras V. Laurinaitis.

Šįvakar patriotines dainas kartu dainuoti kvietė vokalinis ansamblis „Vox Libri“ (vad. R. Golubovskienė), sakralinės muzikos mišrus choras „Laudamus“ (vad. I. Šemeklienė), moterų vokalinis ansamblis „Vaivora“ (vad. G. Liaudanskienė), mišrus vokalinis ansamblis „Mingė“ ir folkloro ansamblis „Verdainė“ (vad. R. Jokubaitytė).

Vyko piešinių parodos „Laisvė! Tėvynė! Be ašarų!“ atidarymas, kurioje susijungė 1991 m. sukurti visos Lietuvos ir 2024 m. Šilutės krašto vaikų piešiniai, įprasminantys skirtumus ir panašumus, kas buvo ir yra Sausio 13-oji vaikų akimis.


Komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/siluteje-pamineta-laisves-gyneju-diena/10893


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN