Tradiciniame bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ plevėsavo ir Palangos miesto vėliava

Naujienos: Sportas , 2024-01-16 22:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Sausio 14 d. Vilniuje vykusiame tradiciniame bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtame išreikšti padėką ir pagarbą Laisvės gynėjams, žuvusiems 1991-ųjų sausio 13-osios naktį, be kitų bėgikų, dalyvavo ir Palangos miesto savivaldybės administracijos atstovas Donatas Mockaitis.

Jau 7-ą kartą bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyvaujantis D. Mockaitis sakė, jog tai – bene geriausias būdas vėl prisiminti mūsų Laisvės gynėjus, mintyse dar kartą padėkoti jiems už pasiaukojimą ir iškovotą laisvę. „Kai drauge su kariškiais, teisėsaugos pareigūnais, bendraminčiais bėgi tuos devynis kilometrus, visuomet atsimeni žmones, kurie dėl mūsų visų laisvės paaukojo brangiausia, ką turėjo – gyvybę“, – sakė D. Mockaitis.

Beje, Donatą Vilniuje palaikė ir jo šeimos nariai. Ir nors vaikams devynių kilometrų atkarpą bėgte įveikti būtų per sunku, jaunųjų šeimos narių dalyvavimas šiame tautos vertybines nuostatas pabrėžiančiame renginyje, D. Mockaičio nuomone, yra labai svarbus – juk tėvų pavyzdys užkrečia.

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos darbuotojo, ypatingas jausmas apima matant tiek daug bėgime dalyvaujančių bendraminčių, Vilniaus gatvėse bėgikus palaikančių žmonių, gėrintis visur plazdenančiomis trispalvėmis. „Ne tik Lietuvos vėliavos puošė bėgimą – mačiau ir ne vieno šalies miesto simbolius. Džiugu, kad tiek bėgimo starto metu, skambant Lietuvos himnui, tiek ir po finišo turėjau galimybę išskleisti ir Palangos – miesto, kuriame gyvenu ir kuriam atstovauju – vėliavą. Tai paįvairino bėgimą. Nepakartojamas jausmas“, – įspūdžiais dalijosi D. Mockaitis.

Tradicinis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ organizuojamas nuo 1992 metų ir pasižymi dideliu populiarumu. Šiais metais bėgime dalyvavo per 7 tūkst. bėgikų iš įvairių Lietuvos miestų, o taip pat – iš 22 šalių.

Antakalnio kapinėse startavę bėgikai, įveikę simbolinę maždaug devynių kilometrų atkarpą, finišavo prie Televizijos bokšto. Šiuo bėgimu išreiškiama pagarba mūsų Laisvės gynėjams, lemtingą sausio 13-osios naktį paaukojusiems savo gyvybę.


šaltinis: https://palanga.lt/naujienos/tradiciniame-begime-gyvybes-ir-mirties-keliu-plevesavo-ir-palangos-miesto-veliava/11379


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN