Trečiadienio vakaras Šiauliuose palydėtas siautulingų šokių sūkuryje

Naujienos: Švietimas , 2024-02-08 14:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2024 m. vasario 7 d. Šiaulių kultūros centre vyko folklorinių šokių vakaronė. Renginio metu bendruomeniškumo jausmas buvo kuriamas prisimenant žinomiausius folklorinius šokius, kurie išjudino ne tik linksmai nusiteikusį jaunimą, bet ir vyresnio amžiaus žmones. Gyvos muzikos apsuptyje Šiaulių kultūros centras netruko prisipildyti siautulingų šokių ir dalyvių juoko.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Partneris – Šiaulių Dainų muzikos mokykla.

Trečiadienio vakarą Šiaulių kultūros centro pramogų salė „Maksas“ virto tikra šokių aikštele. Čia rinkosi tiek maži, tiek dideli folklorinio šokio gerbėjai, kurie judesio džiaugsmu dalijosi ne tik vieni su kitais, bet ir su neišdrįsusiais pajudėti žmonėmis.
Folklorinių šokių vakaronė prasidėjo linksmu siautuliu, mat pirmasis šokis nepaliko nė vieno abejingo. Į šokių aikštelę sugužėjo ir vakaronę pradėjo visi salėje buvę svečiai. Žinomas šokis, kvietė suktis ir savo pašėlusiu ritmu neleido atsikvėpti nė minutei.
Viso vakaro metu šventinę nuotaiką ir ritmą šokiams dovanojo visada energinga Šiaulių Dainų muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Vieversėlis“ instrumentinė grupė (vad. Arūnas Stankus), kartu grojo svečiai Lina ir Albertas Bartašiai, Donatas Statkevičius ir Arūnas Vaičelis.
Nebe pirmus metus Šiaulių kultūros centre vykstanti folklorinių šokių vakaronė, šiauliečiams ir miesto svečiams priminė, koks turtingas yra lietuvių liaudies palikimas, o iki šiol išlikusi choreografija leidžia džiaugtis ne tik žingsnių įvairove, bet ir žaidimais, gera nuotaika ar sau tinkančios poros paieškomis.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN