Policijos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę - vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu ir privalomų saugos priemonių naudojimas

Naujienos: Teisėtvarka , 2024-03-02 18:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Kiekvienas vairuotojas žino, jog draudžiama naudotis mobiliuoju telefonu vairuojant, tačiau ne kiekvienas to laikosi. Akcentuojam, kad vairuotojas turėtų vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Taip pat primenam, kad saugos diržus reikia segėti visada, nepriklausomai nuo užimamos vietos ar planuojamo važiuoti atstumo.

Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 26 d. iki 29 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.

Priemonės metu nustatyti 28 pažeidimai (Tauragė – 9, Šilutė – 11, Pagėgiai – 0, Šilalė – 8). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 432 str. ir 417 str. 3 d.

Primename, kad nuo kovo 1 d. iki 2 d. policijos pareigūnai vykdo pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolę – matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros laiku.

Saugių kelionių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN