Kelmėje pasodintas ąžuolas Lietuvos Dainų švenčių 100 metų jubiliejui paminėti

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2024-04-22 13:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Balandžio 19 d. Kelmės miesto mėgėjų meno kolektyvai, kurie dalyvaus šimtmečio dainų šventėje „Kad giria žaliuotų”, pasodino ąžuolą Kelmės miesto Laucevičiaus gatvėje.

Akcijos iniciatorius Lietuvos nacionalinis kultūros centras pakvietė visus miestus ir kultūros centrus pasodinti ypatingą medį ąžuolą, įprasminant Lietuvos Dainų švenčių tradicijas, kurios yra gerbiamos, puoselėjamos ir perduodamos iš kartos į kartą nuo 1924 metų.

Lietuvos dainų šventės tradicijas puoselėja Kelmės miesto ir rajono mėgėjų meno kolektyvų dalyviai ir jų vadovai. Kelmės rajono savivaldybės vadovai ir darbuotojai rūpinasi ir sudaro sąlygas rajono mėgėjų meno kolektyvų dalyvavimui Dainų šventėje.

Ąžuolo sodinimo akcijos dalyvius sveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius ir Kelmės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Venckienė, o Kelmės miesto seniūnas Romas Atkočaitis padėjo pasiruošti ąžuolo sodinimui.

Tikimės, kad mūsų ąžuolas bus tvirtas ir augs, primindamas mums apie gražiausias mūsų šalies tradicijas!

Kelmės kultūros centro informacija
šaltinis: https://www.kelme.lt/kelmeje-pasodintas-azuolas-lietuvos-dainu-svenciu-100-metu-jubiliejui-pamineti/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN