Vydūno viešojoje bibliotekoje – susitikimas su projekto ,,Metai su knyga 2‘‘ paauglių skaitymo ambasadoriumi Juozu Ališausku

Naujienos: Švietimas , 2024-05-21 04:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Ankstyvą 2024 m. gegužės 16 d. rytą, artėjant Vaiko dienai, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje lankėsi jau antrus metus besitęsiančio respublikinio projekto „Metai su knyga 2“ paauglių skaitymo ambasadorius, aktorius, pedagogas, slemeris Juozas Ališauskas. Džiugu, jog jau bemaž gražia tradicija tapo, kad šio skaitymo skatinimui skirto projekto (organizatoriai: Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių viešosios bibliotekos, Ąžuolyno biblioteka ir Lietuvos audiosensorinė biblioteka drauge su Lietuvos savivaldybių viešosiomis bibliotekomis) ambasadoriai kasmet susitinka su įvairaus amžiaus Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos lankytojais ir dalinasi savo kūryba.

Kūrybiniame improvizacijų kupiname susitikime su kūrėju Juozu Ališausku dalyvavo Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos dešimtų klasių mokiniai su auklėtoja Renata Drukteinyte bei Pagėgių savivaldybės Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos dešimtos klasės mokiniai drauge su lietuvių kalbos mokytoja Asta Dapšiene ir bibliotekininke Laura Grodeckiene.

Susitikimo metu Juozas Ališauskas pristatė savo kūrybą: mokiniai sužinojo, kodėl gera skaityti, pasidalino skaitymo patirtimis, išmoko improvizacinės poezijos – slemo – pradžiamokslio ir patys bandė sleminti. Kartu dešimtokai kūrė neįtikėtinai kūrybingus eilėraščius apie vandenynus, krokodilų batus ir net milžinus! Įdomiai pakeliauta mintimis po Braziliją, mat skaitymo ambasadorius ten lankėsi ir liko itin sužavėtas šia šalimi. Mokiniai drąsiai pateikė svečiui juos dominančių klausimų.

Padėkoję vieni kitiems už susitikimą, atsisveikinome, ir kas žino... gal dar susitiksime... ir ne kartą?
Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-susitikimas-su-projekto-metai-su-knyga-2-paaugliu-skaitymo-ambasadoriumi-juozu-alisausku/


Gitana Baužaitė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė darbui su vaikais


Nuotraukų autoriai – Gitana Baužaitė, Mantas Iljinovas, Dalia Mankienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN