Mažeikių lopšelio - darželio „Linelis“ respublikinis projektas „Šaškių turnyras“

Naujienos: Švietimas , 2024-06-06 06:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šaškių žaidimas suburia vaikus, šeimos narius ar draugus geram ir turiningam laiko praleidimui, kai už lango niūru. Lenta – šaškių kovos laukas. Šaškės – „proto“ gimnastika, žaidėjas per kiekvieną partiją patiria įvairių emocijų: nuo pačių maloniausių iki – dramatiškiausių. Šio žaidimo paslapčių galima mokytis visą gyvenimą.

Mažeikių lopšelio - darželio „Linelis“ bendruomenė šį žaidimą ypač mėgsta. Vaikai savo įgūdžius lavina su grupės draugais, suaugusieji - su kolegomis bei šeimos nariais. Taip geriau susipažįstame vieni su kitais, mokomės žaidimo paslapčių. Iniciatyva „Šaškių turnyras“ įstaigoje vyksta jau trečius metus, tad šiais metais ji paskelbta respublikiniu projektu. Į šį projektą skatiname prisijungti įvairias ugdymo įstaigas. Šiais metais projektas buvo vykdomas gegužės 1-15 dienomis. Tikslas - ugdyti asmenybės savybes greitai ir išmintingai veikti, nuostatą draugiškai varžytis, ne tik laimėti, bet ir pralaimėti, populiarinti ir propaguoti šaškių žaidimą. Į ,,Šaškių turnyrą“ įsitraukė 10 ugdymo įstaigų: Klaipėdos „Saulėtekis“ progimnazija, Marijampolės lopšelis - darželis „Vaivorykštė“, Tauragės r. Skaudvilės ugdymo ir vaiko gerovės centras, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla, Šilutės raj. Vainuto gimnazija Katyčių skyrius, Mažeikių „Vyturio“ pradinė mokykla, Telšių lopšelis - darželis „Nykštukas“ bei Mažeikių ikimokyklinės įstaigos - „Saulutė“, „Eglutė“, „Linelis“. Iš viso varžėsi 170 dalyvių. Didžiuojamės mąstančiais vaikais, kurie puikiai žaidžia, ir tais, kurie aktyviai įsijungė į „Šaškių turnyro“ žaidynes.

Šaškių žaidimas - puiki galimybė pabūti kartu, patirti džiugių akimirkų, mokytis laimėti ir pralaimėti.

Vyr. mokytoja Neringa Steponavičiūtė
Mokytoja metodininkė Danutė Majauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN