Raseinių savivaldybės meras pasveikino naująjį Lietuvos kardinolą

Naujienos: Savivalda , 2019-11-06 20:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Savivaldybės meras Andrius Bautronis apsilankė Kauno arkivyskupijos kurijoje ir pasveikino naują Lietuvos kardinolą Sigitą Tamkevičių, kuris 11 metų pogrindyje redagavo „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kroniką“, praeityje kalėjo už antisovietinę veiklą ir dešimčiai metų buvo išsiųstas į darbo lagerius Sibire.
„Esate nepalaužiamos dvasios, ryžto, kovos už žodžio ir tikėjimo laisvę pavyzdžiu. Jūsų dvasinė parama įgyvendinant Raseinių krašto, kaip Rytų ir Vidurio Europos piligrimystės centro viziją, ištikimybė savam pašaukimui įkvepia daugelį raseiniškių“, – teigė meras, palinkėjęs ketvirtajam lietuvių kilmės kardinolui per visą istoriją ir toliau sėkmingai darbuotis Dievo tarnystėje, kuo geriausios sveikatos ir padovanojęs nuotrauką su Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika.
S.Tamkevičius padėkojo Raseinių rajono savivaldybės vadovui už dovaną, sveikinimus ir jam šio susitikimo atminčiai taip pat įteikė savo atsiminimų knygą „Viešpats mano šviesa“ su autografu.
Kardinolą su Raseinių kraštu sieja daug dalykų, todėl jis mielai davė keletą naudingų patarimų, kaip pritraukti į Šiluvą daugiau užsienio, ypač Lenkijos, piligrimų. Taip pat S.Tamkevičius domėjosi, kaip sekasi darbuotis šios kadencijos Raseinių savivaldybės vadovams. Mero A.Bautronio pasakojimas, kad Savivaldybės taryba pagaliau dirba be didelių nesutarimų, labai stengiasi įgyvendinti gyventojų lūkesčius ir specialistai pradžiugino kardinolą, kuris palinkėjo visiems dar didesnio susitelkimo ir gerų darbų.


Raseinių savivaldybės informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN