Ministrė Rita Tamašunienė: raseiniškiai verti „Auksinės krivūlės“

Naujienos: Savivalda , 2019-11-19 19:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

„Darbo reikalais tenka pasivažinėti po Lietuvą, sutinku daug darbščių, šiltų žmonių, bet Raseiniuose pajutau išskirtinę atmosferą“, – šypsodamasi prisipažino Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.
Nominacija – gerose rankose
Praėjusio penktadienio popietę ji su savo komandos nariais praleido mūsų rajono savivaldybėje ir buvo maloniai nustebinta jau pirmoje apsilankymo vietoje – kaimų bendruomenės „Betygala“ namuose. Ministrę pasitiko Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, mero pavaduotojas Kęstutis Užemeckas, administracijos direktorius Edmundas Jonylą, šios bendruomenės atstovai. Susitikime taip pat dalyvavo Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.
Daug nuveikusios, veikiančios, viltingai žvelgiančios į ateitį „Betygalos“ pirmininkė Gema Račienė papasakojo apie padarytus ir būsimus darbus. Tačiau svečiams net nereikėjo daug pasakoti – jie ir per trumpą viešnagės laiką spėjo įsitikinti betygališkių darbštumu, svetingumu, paragauti tradicinių šio krašto skanėstų.
Vis dėl to ne vien „Betygalos“ nuopelnas, kad spalio mėnesį Vilniuje per tradicinius šių metų „Auksinių krivūlių“ apdovanojimus vidaus reikalų ministrė įteikė Raseinių rajono savivaldybei nominaciją už bendruomeniškumą. Visos rajono kaimo bendruomenės įdėjo labai daug darbo ir pastangų, kad šis garbingas prizas atkeliautų į šį kraštą.
Pasak R. Tamašunienės, sužinojus, ką šiemet nuveikė raseiniškiai, nekilo abejonių, kam skirti „Auksinę krivūlę“. Savivaldybė ir kaimo bendruomenės jau apie 15 metų glaudžiai bendradarbiauja ir dirba kartu. Rajono vadovai, Tarybos nariai nuolat bendrauja su kaimo bendruomenėmis, dalyvauja jų renginiuose, todėl gerai žino problemas ir padeda jas spręsti. Visa kaimo bendruomenių veikla padeda ugdyti gyventojų bendruomeniškumą, užimtumą, vienų kitiems pagalbą.

Padėkos visoms bendruomenėms
Kaip tvarkosi Raseinių krašto kaimo bendruomenės ir kokia bendrystė jas sieja, vidaus reikalų ministrė ir ją lydėję asmenys įsitikino dalyvaudami šių metų veiklos rezultatų apibendrinimo renginyje kaimo turizmo sodyboje „Pakalnė“. Ministrė ir Savivaldybės meras A. Bautronis padėkojo kiekvienai kaimo bendruomenei už nuveiktus darbus ir, kaip jų prisidėjimo prie laimėtos „Auksinės krivūlės“ ženklus įteikė šios nominacijos liudijimo kopijas, gėlių. Visi renginio dalyviai puikiai praleido vakarą – vaišinosi specialiai šiam renginiui Savivaldybės dovanotu tortu, bendravo, linksminosi skambant nuotaikingoms melodijoms.
Atsakė ir pareigūnų klausimus
R. Tamašunienė, taip pat į Raseinius atvykęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, su Savivaldybės vadovais, policijos ir priešgaisrinės saugos tarnybų atstovais spėjo aptarti ir jiems aktualius dalykus.
Rajono policijos komisariatui Savivaldybė pasiūlė kelis variantus, kad apsispręstų dėl įsikūrimo kitame pastate. Į dabartinį įsikeltų Raseinių meno mokykla, kuri šiuo metu yra užėmusi kelias patalpas. Tačiau norint, kad ši neformaliojo vaikų švietimo įstaiga efektyviau dirbtų, jai svarbu įsikurti po vienu stogu. Į patalpas, kuriame šiuo metu dirba Meno mokyklos administracija ir keli skyriai, persikeltų vaikų darželio „Saulutė“ padalinys. Tokiu būdu būtų sprendžiama problema dėl vietų stygiaus šiame darželyje, taip pat geriau tenkinami norinčių leisti savo vaikus į šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą tėvų poreikiai.
Pasiteiravusi, ko šiuo metu labiausiai stinga ugniagesiams, kad jie galėtų saugiai ir tinkamai atlikti savo pareigas gaisro atveju, ministrė pažadėjo tarnybų vadovams ieškoti galimybių, kad ugniagesiai turėtų modernesnes saugos priemones.
„Ministrė per pusdienį daug pamatė ir išgirdo, liko patenkinta vizitu į Raseinių rajono savivaldybę. Jos apsilankymas ir pažadas ieškoti galimybių greičiau bei efektyviau spręsti problemas mus nuteikia optimistiškai“, – teigė meras A. Bautronis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN