Studentų projekto rezultatas – patirti Šiaulius kviečiantis vaizdo klipas (Video)

Naujienos: Švietimas , 2019-12-18 18:08
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI
2019 12 17
Studentų projekto rezultatas – patirti Šiaulius kviečiantis vaizdo klipas
Kovo pabaigoje Šiaulių valstybinės kolegijos Studentų atstovybė (ŠVK SA) pasidalijo puikia naujiena – projektui „Tarptautinis maršrutas: Pasaulis – Šiauliai – Pasaulis“ suteiktas Šiaulių miesto savivaldybės finansavimas. Jau galima pasidžiaugti bendru lietuvių ir užsienio studentų kurtu vaizdo klipu, kuris, tikimasi, paskatins, kad dar daugiau studentų iš svečių šalių atrastų Šiaulius.
Studentai kviečia: patirk Šiaulius!
Dar pavasarį ŠVK SA laimėjo Šiaulių miesto savivaldybės skelbtą konkursą – mūsų studentų idėja susilaukė palaikymo, skirtas finansavimas jaunimo iniciatyvų projektui įgyvendinti. Projekte dalyvavo Šiaulių valstybinės kolegijos studentai ir į aukštąją mokyklą studijuoti atvykę užsieniečiai.
Daugiau nei pusę metų studentai bendravo, diskutavo, kūrė ir šiandien džiaugiasi galėdami pristatyti galutinį projekto rezultatą – reprezentacinį Šiaulių miesto filmuką. Tikimasi, kad filmukas bus įdomus ne tik regiono gyventojams, kuriems Šiauliai galbūt dar nėra labai gerai pažįstami, bet ir užsienio svečiams, turistams. Žinoma, šis vaizdo klipas skatina ir pačius šiauliečius į savo miestą pažvelgti kitu kampu – jauno žmogaus akimis. Netrukus bus pristatytas filmukas su angliškais subtitrais, tad neabejojama, kad studentų kurtas vaizdo klipas prisidės prie teigiamo miesto įvaizdžio formavimo ir už šalies ribų.
Mūsų miestas – koks jis?
Kuriant vaizdo klipą, studentai iš įvairių šalių – Ispanijos, Portugalijos, Čekijos Respublikos, Turkijos, Sakartvelo, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Graikijos ir Italijos – praleido nemažai įdomaus ir turiningo laiko kartu. „Rūtos“ šokolado muziejuje visi dalyvavo saldainių gaminimo edukacijoje. Sportiškumą vaikinai ir merginos išbandė plaukdami „Drakonų“ valtimi Talkšos ežere. Žaliūkių malūnininko sodyboje studentai vaišinosi savo rankomis iškepta tradicine lietuviška duonele. Projekto kūrėjai vyko į visame pasaulyje žinomą Kryžių kalną. Studentai apžiūrėjo ir daugiau lankytinų vietų, kurios žavi į mūsų kraštą atvykusius užsieniečius. Šiaulių unikalumu ir išskirtinumu galime pasigrožėti vaizdo klipe.
Studentams bendraujant ir patiriant Šiaulius ne kartą buvo pabrėžta, kad jauniems žmonės mūsų miestas atrodo ramus, jaukus, saugus, žalias, kompaktiškas, draugiškas, išmanus (ypač dėl greito ir lengvai pasiekiamo belaidžio (Wi-Fi) interneto!) ir, be abejo, geografiškai patogus, nes iš Šiaulių patogu leistis į kelionę tiek po visą Lietuvą, tiek ir pasiekti kitas šalis.
Studentų kurtą filmuką galima peržiūrėti čia:
http://bit.ly/Šiauliai_Pasaulis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN