Tauragėje pradėti eksploatuoti požeminiai atliekų surinkimo konteineriai

Naujienos: Savivalda , 2019-12-19 18:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Š. m. gruodžio 16 dieną Tauragės rajone pradėti eksploatuoti požeminiai atliekų surinkimo konteineriai. Gyventojai jau gali naudotis naujaisiais konteineriais, o senieji antžeminiai iš esamų vietų bus išvežti.

Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras informuoja, kad įgyvendinant projektą „Tauragės regiono komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“ Tauragės rajone įrengtos 34 požeminės komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelės. Kiekvienoje aikštelėje yra po vieną 5 m³ talpos konteinerį mišrioms komunalinėms, popieriaus, plastiko atliekoms bei 3 m³ talpos konteineris stiklo pakuočių atliekoms surinkti.

Kai kuriose aikštelėse atsiras automobilių stovėjimą ribojantys ženklai (ar ženklinimas), kad atliekų vežėjui būtų užtikrintas privažiavimas prie konteinerių bei savalaikis jų aptarnavimas. Gyventojai prašomi būti atidūs ir supratingi, neužstatyti konteinerių automobiliais, nes persipildžius konteineriams jie nebus ištuštinti ir vaizdą vėl gadins aplink juos sudėtos atliekos.

Požeminių konteinerių privalumas – jie yra didesnės talpos, užima mažiau vietos, yra uždari, taip užkertamas kelias sklisti kvapams, raustis juose ir paskleisti atliekas po aplinką.

TRATC tikisi, kad gyventojai tvarkingai naudosis naujaisiais konteineriais, talpins atliekas tik į juos ir nemes atliekų ant žemės šalia jų, taip teršdami aikštelės teritoriją. Kiekvienas asmeniškai turime būti atsakingas už gražesnę ir švaresnę savo aplinką.


Kultūros skyriaus vyr. specialistė Inesa Vaigauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN