Tarp Lietuvos gydymo įstaigų lyderių – Šilalės r. Kaltinėnų pirminės sveikatos priežiūros centras

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-01-03 20:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Gruodžio mėnesį Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija pristatė pradedamą gydymo įstaigų reitingavimą. Tai naujovė, kurios dėka kiekvienas šalies gyventojas galės pasižiūrėti, kurios šalies poliklinikos veikia geriausiai. Tarp reitinguojamų 409 pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų – Kaltinėnų pirminės sveikatos priežiūros centras (toliau – PSPC) atsidūrė lentelės viršuje ir užima trečiąją vietą.

Apsilankymai pas šeimos gydytoją, antibiotikų išrašymo dažnumas, skiepų skaičius, taip pat dalyvavimas privalomojoje sveikatos tikrinimo programoje – tai kriterijai, pagal kuriuos vertinamos šalies gydymo įstaigos. Tiesa, įstaigos vertintos jau daugiau nei dešimtmetį, tačiau tik dabar nuspręsta skelbti rezultatus viešai ir padaryti juos prieinamus visiems gyventojams.

Vertinant Kaltinėnų PSPC puikiai įvertinti tokie rodikliai, kaip bendras antimikrobinių vaistų skyrimo dažnis, efektyvi sergančiųjų cukriniu diabetu glikozilinto hemoglobino kontrolė, įvairių prevencinių priemonių finansavimo programos vykdymas, sergančiųjų hospitalizacijos dažnis, vaikų profilaktinio tikrinimo intensyvumas ir vyresnių nei 65 metų asmenų skiepijimas gripo vakcina.

Kaip teigia Kaltinėnų PSPC vadovas Kornelijus Andrijauskas, tokie rezultatai pasiekti dėl Kaltinėnų PSPC komandos darbo: „Ilgą laiką bendravome, vykome į susitikimus su Lietuvos gydytoja terapeute kardiologe, habilituota biomedicinos mokslų daktare, šeimos medicinos pradininke Lietuvoje Alla Demidavičiūte-Baubiniene, kurios indėlis į mūsų kolektyvo komandinį darbą labai svarbus. Ji darbuotojams davė daug naudingų patarimų, pasidalino savo mintimis ir idėjomis, dėl ko darbuotojus sieja paritetiniai santykiai. Būtent pagarba grįstas slaugytojų ir gydytojų darbo modelis padeda pasiekti puikių darbo rezultatų.“

Tai tik pirmasis šalies gydymo įstaigų kokybinis reitingavimo etapas. Ateityje planuojama išplėsti rodiklių, pagal kuriuos bus vertinamos gydymo įstaigos, sąrašą, todėl tiek pacientai, tiek patys medikai galės matyti platesnį sveikatos sistemos paveikslą.

Įstaigų reitingavimą pagal gerų darbo rezultatų rodiklių reikšmes galima rasti Valstybinės ligonių kasos interneto svetainėje.


Šilalės rajono savivaldybės informacija

Rūta Janavičiūtė,
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus
atstovė spaudai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN