Kurėnuose - įdomus ir naudingas tarptautinis seminaras

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Birželio mėn. Šiaulių r. Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos anglų kalbos mokytoja Inga Klinauskienė dalyvavo „Erasmus+“ tarptautinės bendradarbiavimo veiklos seminare Vageningeno mieste (Nyderlandai), kurį dotavo Švietimo mainų paramos fondas (ŠMPF). Nyderlandų nacionalinė ,,Erasmus+“ agentūra (angl. „National Agency Erasmus+ education and training“) organizavo teminį seminarą „Social inclusion and diversity“ („Socialinė atskirtis ir įvairovė“), suteikdama galimybę įvairių Europos Sąjungos šalių skirtingų švietimo sistemos sektorių atstovams bendradarbiauti dalyvaujant tarpsektorinėse diskusijose ir taip mokantis vieniems iš kitų spręsti mokinių, patiriančių socialinę atskirtį, ugdymo problemas.

Seminaro tikslas – pasidalinti gerąja įtraukiojo ugdymo patirtimi, sprendžiant iškilusius ugdymo sunkumus klasėje arba bet kurioje kitoje mokymosi aplinkoje, nes kiekvienas vaikas, studentas ar besimokantis suaugęs žmogus turi teisę gauti visapusišką švietimo pagalbą, kad galėtų augti, mokytis ir tobulėti. Tai yra įtraukaus švietimo pagrindas.

Seminaro pranešėjai, įvairiose švietimo įstaigose dirbantys praktikai iš Belgijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, pasidalijo sėkminga įtraukaus ugdymo tiek klasėje, tiek kitoje mokymosi aplinkoje patirtimi bei pristatė naujausius mokslinius tyrimus.

Nemažas dėmesys skirtas mokyklų, universitetų tarptautinio bendradarbiavimo teigiamam poveikiui „Erasmus+“ projektuose, buvo skatinamos naujų kontaktų paieškos ir galimos partnerystės, todėl seminaro dalyviai aktyviai įsijungė į komandines, kūrybines veiklas bei diskusijas. Dalyviai taip pat susipažino su programos „Erasmus +“ techniniais aspektais: projektų kūrimo etapais, jų tikslingumu.

Seminaro metu įgytos kompetencijos padės tikslingiau ir efektyviau rengti „Erasmus+“ projektus, kokybiškiau organizuoti veiklas, kurios padėtų mažinti labiausiai pažeidžiamų mokinių socialinę atskirtį mokyklos bendruomenėje.


Inga Klinauskienė,
Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos anglų kalbos mokytoja


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN