Šalia visų atnaujinamų „Iki“ parduotuvių – elektromobilių įkrovos stotelės

El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Šalia atnaujinamų prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių pirkėjų patogumui įrengiamos elektromobiliams įkrauti skirtos stotelės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad per šiuos metus tokias stoteles įrengti planuojama prie bent 20 „Iki“ parduotuvių tiek didžiuosiuose miestuose, tiek regionuose. Prekybos tinklo investicijos į šį projektą sieks apie 120 tūkst. eurų. Elektromobilių stotelėmis rūpinasi išmaniąsias įkrovimo stoteles gaminanti ir valdanti kompanija „Inbalance“.

„Mūsų prekybos tinklas nuosekliai siekia tvarumo ir įgyvendina aplinkai draugiškus pokyčius. Savo pirkėjų patogumui šalia atnaujinamų parduotuvių įrengiame ir elektromobilių krovimo stoteles. Taip jie galės patogiai įkrauti savo automobilius apsipirkimo metu. Taip pat tokiu žingsniu norime paskatinti ir judėjimą mažiau poveikio aplinkai darančiomis priemonėmis“, – teigia V. Budrienė.

Vien per šiuos metus planuojama įrengti ne mažiau kaip 40 stotelių. Tai suteiks daugiau patogumo elektromobilių vairuotojams visoje Lietuvoje, nes numatoma plėtra sudaro daugiau kaip dešimtadalį dabar šalyje veikiančių stotelių skaičiaus.

„Elektromobilių skaičius Lietuvoje ir toliau augs, todėl diegdami įkrovimo infrastruktūros sprendimus, vadovaujamės principu, kad stotelės turi būti įrengiamos ten, kur automobiliai praleidžia daugiausiai laiko. Stotelės prie „Iki“ parduotuvių – vienas efektyviausių būdų subalansuotai plėsti tinklą mikrorajonuose ir priartinti stoteles prie vartotojų. Tarptautinė patirtis rodo, kad tikslinėse vietose įrengiamos įkrovimo stotelės naudingos ne tik jau vairuojantiems elektromobilius, tačiau padeda teigiamai apsispręsti ir dar tik svarstantiems juos įsigyti“, – sako „Inbalance“ Tvarumo projektų vadovė  Indrė Ubartaitė.

Šalia „Iki“ parduotuvių įrengiamos 2x22 kW galios elektromobiliams įkrauti skirtos stotelės. Elektros kaina tokiose stotelėse šiuo metu yra 20 ct/kWh – tai sudaro apie 4 eurus 100 kilometrų. Šiuo metu tokios stotelės įrengtos prie sostinėje esančios „IKI Karaliaučius“, prie Kuršėnuose, Vilniaus gatvėje, įsikūrusios „Iki“ parduotuvės ir Palangoje Žvejų gatvėje. Greitu metu bus atidaryta stotelė prie Bendoriuose įsikūrusios „Iki“ parduotuvės. Taip pat elektromobilių įkrovimo vietos suplanuotos ir šalia šią vasarą duris atversiančio naujojo „Iki“ biuro sostinės Pilaitės prospekte bei prie kitų rekonstruojamų parduotuvių Įkrovimo stotelėmis vairuotojai gali naudotis parsisiuntę mobiliąją „Inbalance“ aplikaciją.

Siekdamas paskatinti aplinkai draugiškus pokyčius, prekybos tinklas elektromobilius arba hibridinius automobilius pirkėjams dovanoja ir organizuojamuose žaidimuose.

Prekybos tinklą „Iki“ iš viso šiuo metu sudaro 231 „Iki“ parduotuvė, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Nuolat naujoves diegiantis prekybos tinklas Vilniuje atidarė ir pirmąją autonominę parduotuvę, paženklintą „Iki“ prekės ženklu. Ji pirmoji tokia Lietuvoje ir Šiaurės šalyse. Prekybos tinkle dirba beveik 6 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“.

„Inbalance” – nuo 2019 m. veikianti inovatyvių elektromobilių įkrovimo infrastruktūros sprendimų kompanija. Ji kuria, gamina ir valdo išmanias elektromobilių įkrovimo stoteles, yra įkrovimo tinklo operatorius. Ji valdo stoteles skirtingose Lietuvos vietose ir plečiasi kitose šalyse.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN