Projektas „Akmenės rajono bendruomenių sąskrydis – 2022“

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Asociacija „Raudonskardžio bendruomenė“ įgyvendino projektą „Akmenės rajono bendruomenių sąskrydis – 2022“ pagal kaimo vietovių vietos plėtros strategijos „Akmenės rajono kaimo plėtros 2015 – 2023 metų strategija“ priemonę „Bendruomeniškumo skatinimas“ (kodas LEADER-19.2-SAVA-7). Projekto tikslas: skatinti bendruomeniškumą ir bendradarbiavimą, telkiant rajono bendruomenes, plėtojant geros patirties pasidalijimą bei partnerystę. Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro: 3 157,75 Eur. Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos: 557,25 Eur. Akmenės rajono savivaldybės lėšos: 195,50 Eur. Bendra projekto vertė: 3 910,00 Eur.

Praėjo smagi šventė, Papilės miestelio ir Akmenės rajono bendruomenių sąskrydis. Prie Papilės miestelio šventės prisidėjome projekte numatytomis veiklomis: batutai, animatoriai: meškinai, pandos ir kitos pramogos vaikams, putų šou, edukacija su žirgais, riterių pasirodymai, ugnies šou ir atlikėjų „Zygga“ koncertinė programa. Akmenės rajono bendruomenių sąskrydyje organizuojamos veiklos sutelkė bendruomenes bendrai veiklai, skatino bendruomeniškumą, kartų bendrystę, gerosios patirties sklaidą, bendradarbiavimą, partnerystę, pratęsėme jau nusistovėjusias tradicijas: tokias kaip bendruomenių pyragų stalas, laivų paradas.

Projektas buvo vykdomas su partneriais: Akmenės rajono kaimo bendruomenių sąjunga, Papilės miestelio bendruomene, Eglesių kaimo bendruomene „Papartis“. Šventėje dalyvavo ir kitos seniūnijos bendruomenės, klubai, miestelio gyventojai ir svečiai. Naujovė šiame sąskrydyje buvo batų eisena. Gaminome, klijavome, visaip dekoravome senus batus. Vyko sportinės varžybos, žaidimai tarp rajono bendruomenių. Kad renginys pavyktų, visi labai daug dirbome. Aktyvūs buvo visi: ir jaunimas, ir senjorai, ir neįgalūs asmenys, kurie prisidėjo prie savo bendruomenės kiemelio įrengimo darbų, pyragų kepimo, batų dekoravimo, laivų konstravimo, dalyvavo kitose renginio veiklose. Vyko lauko prekyba. Visi džiaugėsi savo atliktais darbais. Rengiant priskirtas užduotis, bendravo tarpusavyje, nebuvo diskriminacijos dėl lyties, dėl vyrų ar moterų, fizinių ar kūrybinių sugebėjimų. Per šitą veiklą susibendravome, sutikome tiek mielų ir išradingų žmonių, pilnų idėjų, ir siekių.

Ačiū jums už bendrystę ir palaikymą!



Irena Beišinienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/projektas-akmenes-rajono-bendruomeniu-saskrydis-2022/4712


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN