Mirė Telšių vyskupas emeritas Jonas Boruta SJ (1944–1982–2022)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

2022 m. gruodžio 19 d., eidamas septyniasdešimt devintuosius savo gyvenimo metus, mirė Telšių vyskupas emeritas Jonas Boruta SJ (1944–1982–2022).

Netekome Telšiams ir visos Lietuvos tikintiesiems žinomo ir brangaus žmogaus, vieno iš Lietuvos bažnyčios Kronikos redaktorių, Laisvės kovų dalyvio, Laisvės premijos laureato, gamtos mokslų daktaro, Lietuvos katalikų mokslo akademijos akademiko, išmintingo ir intelektualaus dvasininko, Telšių miesto garbės piliečio.

Telšių rajono savivaldybės meras, tarybos nariai, savivaldybės administracija reiškia nuoširdžią užuojautą vyskupo Jono Borutos artimiesiems, dvasiškiams ir visiems žmonėms, kuriems teko garbė pažinti šį atkaklų, šviesų ir kilnų žmogų. Tegu pildosi paties vyskupo kažkada išsakytas troškimas gyventi taip, kad būtum vertas prisikelti naujam gyvenimui.

Amžinąjį atilsį duok mirusiam, Viešpatie, ir Amžinoji šviesa jam tešviečia.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN