Mažeikių senamiesčio gatvėse – kone du tūkstančiai bėgikų iš visos Lietuvos

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Vasario 16-ąją Mažeikiuose vykęs tradicinis šventinis bėgimas „Bėgame už laisvę!“ vėl sukvietė dalyvius iš visos šalies paminėti istorinę dieną. Kartu tai buvo ir Lietuvos lengvosios atletikos atviras žiemos 10 km bėgimo plentu čempionatas. Šią ir kitas trasas išbandė apie 2 000 bėgimo entuziastų ir profesionalių sportininkų. Jauniausiajam bėgikui nėra nei metų, vyriausiajam – 84 m.
Šis bėgimas – septintasis. Lietuvos lengvosios atletikos atviras žiemos 10 km bėgimo plentu čempionatas Mažeikiuose organizuotas antrą kartą. 10 km atstumą įveikti pasirinko per 230 bėgikų ir daugiau nei 80 užsiregistravusiųjų dalyvauti čempionate. Nugalėtoju tapo Justinas Beržanskis, po keleto metų pertraukos susigrąžinęs šios trasos rekordą. Antrąją vietą laimėjo Lukas Tarasevičius, trečiąją – Aurimas Rimkus. Moterų kategorijoje nugalėtoja tapo Lina Kiriliuk, antrąją vietą užėmė Diana Banienė, trečiąją – Romualda Kondratienė.

Gausiausiai prie starto linijų rikiavosi vaikai – jų registruota per 1 200. Mažiausieji išbandė 200 m distanciją, vyresni rungtyniavo 1 200 m ilgio trasoje. 200 m distanciją triračiais, neįgaliųjų vežimėliais ir bėgte įveikė būrys neįgaliųjų, juos lydėjusių artimųjų. 3,3 km ilgio trasoje susirungė apie 350 dalyvių.

Visiems bėgikams, įveikusiems pasirinktą distanciją, įteikti originalūs, laisvę simbolizuojantys medaliai. Rungčių nugalėtojams įteiktos viekšniškio kalvio Martyno Stankaus sukurtos ir nukaldintos statulėlės, rėmėjų prizai. Apdovanotos ir trys gausiausiai susirinkusios bei trys greičiausiai 10 km nubėgusios komandos.

Pirmasis bėgimas „Bėgame už laisvę“ organizuotas 2017 m. Jame dalyvavo apie 500 bėgikų.
Idėjos surengti tokį renginį Mažeikiuose autorė – Mažeikių bėgikų klubo „Penki kalnai“ prezidentė Milda Zubavičienė. „Esu laiminga: tiek daug žmonių iš visos Lietuvos patikėjo idėja, kad Valstybės atkūrimo dieną galima paminėti kitaip – atvažiuoti į Mažeikius ir bėgti už laisvę. Jaučiuosi padariusi viską, kad renginio dalyviai išsivežtų šventinę nuotaiką į savo namus, miestus“, – po renginio mintimis pasidalijo ji.

Bėgimą organizavo Mažeikių rajono savivaldybė, Mažeikių bėgikų klubas „Penki kalnai“, VšĮ „Lietuvos bėgimo taurė“.


Mažeikių rajono savivaldybė
Nuotraukos Mažeikių rajono savivaldybės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN