Telšiuose – ypatinga Žemės diena (2024-03-20)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Kovo 20 d. 12 val. ant Vilniaus dailės akademijos Telšių galerijos fasado (Kęstučio g. 3, Telšiai), bendradarbiaujant su Telšių rajono savivaldybe, bus atidengtas meno ženklas „Blezdingas“, skirtas įprasminti žemaičių rašto metams.

Meno kūrinį sudaro trys bronziniai objektai: priežodis ir du jį papildantys bei iliustruojantys kregždžių (blezdingu) plastiniai reljefai. Meno ženklo autorius – Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto studentas Stanislovas Adomaitis, darbo vadovas doc. Mindaugas Šimkevičius, architektas – prof. Ramūnas Banys.

Vieta kūriniui pasirinkta neatsitiktinai – tai vienas iš nedaugelio Telšių miesto pastatų, fasade pažymėtų savo istorine data. Be to, čia anksčiau yra buvęs pravažiavimas (broma), tad neabejojama, kad kažkuomet pro šią arką skraidė ir kregždės. Meno kūrinys pasirinktoje vietoje įgaus reikšmingą prasmę ir taps savotišku keliaplaniu: perteiks žemaičių kalbos unikalumą ir pasakos Telšių miesto istorijos epizodą.

Meno ženklo atidengimo ceremoniją ir Žemės dienos minėjimą įprasmina ekskursija po Nerijaus Ermino parodą „Kuo aš vardu“ ir Telšių kultūros centro organizuojama viktorina progimnazijos mokiniams „Mūsa žemė“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN