Šventoji kviečia: Jūros ir žvejų šventės metu atidaroma miestelio centrinė aikštė

News: Events , 2020-07-31 18:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Rugpjūčio 1–2 dienomis visi laukiami Šventojoje – čia šurmuliuosiančios Jūros ir žvejų šventės metu, be kitų renginių, bus atidaroma ir rekonstruota centrinė miestelio aikštė.

Iškilminga miesto centrinės aikštės atidarymo ceremonija vyks šeštadienį, rugpjūčio 1 d., 19 val. Ją vainikuos šventinis koncertas. Aikštėje susitrinkusius žiūrovus džiugins dainininkai Iglė ir Tadas Juodsnukis, džiazo ir folkloro atlikėja Rasa Serra, šokių studija „Palangos Vėtrungė“ ir liaudiškų šokių ansamblis „Bočiai“.
Dvi dienas truksiančios Jūros ir žvejų šventės metu Šventojoje nestigs pramogų. Jau šeštadienio rytą, nuo 9 val., Jūros gatvėje nusidrieks daugiau nei 150 dalyvių mugė, kurioje apsilankiusieji galės įsigyti tautodailės dirbinių, gardaus maisto ir be abejonės – žuvies. Mugės dalyviai atvyks iš visų Lietuvos kampelių ir kaimyninės Latvijos.
Nuo 10 val. Jūros gatvėje prasidės edukaciniai užsiėmimai. Jūros ir žvejų dienos šventėje ypač laukiamos šeimos, nes edukaciniai užsiėmimai bus skirti įvairaus amžiaus žmonėms.
Tradiciškai prie Šventosios upės vyks „Vikingų“ laivų varžybos. Sudarytos komandos Šventosios upe turės įveikti pusės kilometro ilgio trasą — nuo „Beždžionių“ tilto iki „Energetiko“ tiltelio. Pasak organizatorių, varžybose svarbiausia ne irkluotojų fizinė jėga, o darniai dirbanti komanda. Varžybų dalyviai išbandys savo jėgas ir varžysis dėl Mero taurės. Varžybų pradžia – 11 val., nugalėtojų apdovanojimai vyks 15 val.
Šventėje nebus pamiršti ir vietos žvejai – 17 val. Jūros gatvėje vyks Šventosios žvejų pagerbimas. O 19 val. visi laukiami rekonstruotoje Šventosios aikštėje vyksiančiame renginyje bei koncerte.
Sekmadienį Šventoji taip pat šurmuliuos – Jūros gatvėje pramogautojų iki 20 val. lauks spalvinga mugė, 11 val. Šventosios Švč. Mergelės Marijos, Jūrų žvaigždės, bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už žuvusius jūroje.
Vakare šventės organizatoriai – Palangos kultūros ir jaunimo centras – lankytojus pakvies susipažinti ir su lietuviška menine dokumentika. Tad 22 val. Jūros ir žvejų šventę užbaigs centrinėje miestelio aikštėje vyksiantis vakaro kino seansas – dokumentinio kino „Vėjų žemė“ (2015) peržiūra. Filmo trukmė – 51 minutė.
Šventės programa sudaryta atsižvelgiant į SAM rekomendacijas ir numatomus žmonių susibūrimo ribojimus, todėl esant būtinybei organizatoriai pasilieka teisę keisti renginių programą.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN